Hıdırellez kutlamaları

Hıdırellez kutlamaları -Kütahyanın, Anadolu Selçuklu Devleti tarafından fethinin 939uncu yılı ve Hıdırellez dolayısıyla piknik alanında tören yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Hıdırellez ile kentin Anadolu Selçuklu Devleti tarafından fethinin 939uncu yılı, törenle kutlandı.
     Kütahya Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Ağaçköy Regülatör Piknik Alanında tören yapıldı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, törende, Kütahyanın, 1074 yılında Anadolu Selçuklu Devleti Hükümdarı Kutalmışoğlu Süleyman Şah tarafından bir Hıdırellez günü fethedilerek Türklerin eline geçtiğini hatırlattı.
     Kentin, 1097de Haçlıların istilasına uğradığını ve 1230da 1inci Alaaddin Keykubad döneminde İmadeddin Hazer Dinari tarafından geri alınıp yeniden Anadolu Selçuklu Devleti egemenliğine girdiğini dile getiren Yeldemez, şöyle konuştu:
     "Germiyanoğlu Beyliğinin başkenti Kütahya, Germiyan Beyi 2nci Yakupun, 1429da vefatının ardından Osmanlı Devletine katıldı. Germiyanoğlu Beyliğinin 130 yıl, Osmanlı döneminde Anadolu Beylerbeyliğinin 400 yıl başkenti olan Kütahya, bir tarih, kültür ve sanat kentidir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan sonra vilayet yapılan Kütahya, kadim bir medeniyetin müstesna bir şehridir."
     Yeldemez, Anadoluda yüzyıllardır kutlanan Hıdırellezin, Türk milletini birbirine kaynaştıran günlerden biri olduğuna işaret ederek, böyle günlerin halk arasında birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma, sevgi ve kardeşlik duygularını artırdığını sözlerine ekledi.
     Halk oyunu ve mehter gösterileriyle sona eren kutlamalara, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Hıdırellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER