Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas Kapadokyada

Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas Kapadokyada


NEVŞEHİR (A.A) - Hindistanın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Kapadokya gezisi kapsamında geldiği Nevşehirde Vali Abdurrahman Savaşı ziyaret etti.
     Kapadokya bölgesine eşi Ravi Thomas ve Hindistanlı turizmci iş adamları ile gelen Büyükelçi Thomas, ziyarette yaptığı konuşmada, Kapadokya bölgesinde olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, bölgeye daha önce de geldiklerini ve her ziyaretinden güzel anılarla ayrıldığını söyledi.
     Bölgeyi ziyaretlerinde iş görüşmelerinin yanı sıra güzel dostluklar da edindiklerini vurgulayan Thomas, Kapadokyaya birçok kez geldik ve her ziyaretimizde güzel anılarla ayrıldık. İş görüşmelerinin yanı sıra güzel dostluklar da edindik. Bu kez yine iş adamları ile birlikte geldik. Turizmi konuşacağız. Sayın valimizin de destekleriyle turizm konusunda güzel işbirlikleri gerçekleştireceğiz dedi.
     Vali Savaş da, Nevşehir ile Hindistan Büyükelçiliği arasındaki ilişkilerin eskiye dayandığını belirterek, konuk heyette turizmci iş adamları ve kamu görevlileri bulunduğunu anımsattı.
     Nevşehire son dönemde Hindistandan artan bir turizm ilgisi olduğuna işaret eden Savaş, şunları söyledi:
     Bunu geliştirmek için neler yapılabileceğini Sayın Büyükelçimizin ziyaretleriyle tekrar değerlendirme imkanı bulacağız. Gelen iş adamlarına Kapadokyanın kapasitesini, potansiyelini anlatacağız. Hem Türkiyeden Hindistana olan turizm hareketliliğini artırmanın hem de Hindistandan Türkiyeye, özellikle Kapadokyaya gelen turist gruplarının sayısını ve burada kalış sürelerini artırmanın yolları görüşülecek.
     Büyükelçi Thomas, Vali Savaşa Hindistanın simgelerinden Tac Mahalin maketini hediye etti. Vali Savaş da Thomasa, Avanos çamurundan yapılmış Hitit dönemine özgü halkalı testi verdi.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas Kapadokyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER