Hırsızlara bayram yaptırmayın

Hırsızlara bayram yaptırmayın -Karabükte vatandaşlara sahte parayı gerçeğinden ayırt etmede yardımcı olacak el ilanları dağıtıldı -Karabük İl Emniyet Müdürü Keskin: -Birçok vatandaşımız sahte para ile gerçeği arasındaki


KARABÜK (A.A) - Karabükte yaklaşan kurban bayramı öncesi vatandaşlar sahte para karşısında uyarıldı. Vatandaşlara sahte parayı gerçeğinden ayırt etmelerinde yardımcı olacak el ilanları dağıtıldı.
     Karabük Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Büro Amirliği ve Kurban Bayramı için özel oluşturulan Güven Timi ekiplerinden oluşan bir grup polis ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler merkeze bağlı Melisa Köyünde kurulan kurban pazarına gelerek vatandaşları sahte para karşısında bilgilendirdi.
     Sahte para ile gerçeğinin nasıl ayırt edilmesi konusunda vatandaşlara bilgiler veren polis ve jandarma ekipleri daha sonra yanlarında getirdikleri sahte parayı gerçeğinden ayırt etmede yardımcı olacak el ilanları dağıttı.
    
     -Karabük İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin-
    
     Karabük İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları ve kurban satıcılarını sahte para karşısında çeşitli önleyici tedbirler alarak uyardıklarını belirtti.
     Bayram öncesi özellikle kurban pazarlarında sahte para alışverişinin yaşandığını belirten Keskin, Vatandaşımızın ve satıcıların sahte para ile mağdur olmaması için çeşitli önlemler aldık. Özel ekipler oluşturarak pazarda görevlendirdik. Birçok vatandaşımız sahte para ile gerçeğinin arasındaki farkı bizlerin sayesinde öğrendi. Umuyorum hiçbir olumsuz durum yaşanmadan bayramı atlatırız. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Hayvan satıcılarından Yusuf Yenidinç de pazardaki arkadaşlarının çocuğunun köylerden geldiğini, paranın ne demek olduğunu cinsin ve şeklinin gerçek olup olmadığını anlamakta zorlandığını, sahte para aldığında 3-4 yıllık emeğinin boşa gittiğini, emniyet görevlilerinin böyle bir çalışma yaptıkları için minnettar olduklarını kaydetti.
     Pazardaki vatandaşlar da polis ve jandarmanın uyarılarını çok beğendiklerini ve dikkate alacaklarını belirttiler.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Hırsızlara bayram yaptırmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER