Hırsızları plaka tanıma sistemi yakalattı

Hırsızları plaka tanıma sistemi yakalattı -Çiğlide kuyumcu kuryesinin otomobilinden 280 bin lira değerinde altını çaldıkları ileri sürülen hırsızların aracı, MOBESEnin Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından tespit edildi -Guatemala ve


İZMİR (A.A) - Çiğli ilçesinde bir süre önce kuyumcu kuryesinin otomobilinden 280 bin lira değerinde altını çaldıkları ileri sürülen Guatemala ve Kolombiya uyruklu 4 kişi, olayda kullandıkları aracın MOBESEnin Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından tespit edilmesi üzerine Bursa ve Antalyada yakalandı.
     Alınan bilgiye göre, Çiğli ilçesinde kuyumcu kuryesinin kullandığı 35 HB 2665 plakalı otomobilin patlayan lastiği değiştirildiği sırada, içinden 280 bin lira değerinde işlenmiş altının bulunduğu çanta çalındı.
     Olayın bildirilmesi üzerine inceleme başlatan polis, MOBESEnin Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından kuryenin otomobilinin geçtiği güzergahları inceleyerek takip eden bir aracın plakasını belirledi.
     Aracın İstanbuldan sahte pasaportla yabancı uyruklu kişilerce kiralandığı bilgisi üzerine otellerde inceleme yapan polis, zanlıların Çankaya semtinde bir otelde kaldıklarını ve olayın ardından ayrıldıklarını ortaya çıkardı.
     Zanlıların kimlikleri tespit edilirken, otel odasında kuryenin çalınan çantasının parçaları da ele geçirildi.
     Sürdürülen takip sonrası zanlılardan Guatemala uyruklu M.R.C.H. ve J.I.P.M. Bursada, Kolombiya uyruklu V.C.M. ile O.D.M.P. ise Antalyada yakalanarak gözaltına alındı.
     Şebekenin elebaşısı olduğu ileri sürülen 80 yaşındaki M.R.C.Hnin, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek uluslararası mücevher ithalat ihracatçısı olduğunu savunduğu öğrenildi.
     M.R.C.H ile susma haklarını kullanan diğer zanlılar İzmir Adliyesine sevk edildi.
     Olayla bağlantısı olduğu belirlenen yabancı uyruklu bir kişi ile çalınan altınların aranmasına devam edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Hırsızları plaka tanıma sistemi yakalattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER