Hırvatistan iş heyeti İZTOda

Hırvatistan iş heyeti İZTOda -İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eskinazi: -Hırvatistan ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeliyiz


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Hırvatistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yetersiz olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Hırvatistanın Pula Şehri Ekonomi Odası Başkanı Jasna Jaklin Majetic ile beraberindeki heyet, İZTOyu ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Jasna Jaklin Majetic, iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için yatırımların artması gerektiğini vurguladı. Majetic, Hırvatistandan gelen ürünleri piyasada bulundurmak için işbirliği yapmak istiyoruz. Aynı zamanda sizden gelen ürünlerde bizim piyasamızda bulunsun istiyoruz. Türk iş adamlarının Hırvatistandaki uluslararası organizasyonlara katılmalarını istiyoruz dedi.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi ise Hırvatistan ile siyasi ilişkilerin son durucu iyi olduğunu ancak bu durumun ticari ilişkiler için söz konusu olmadığını dile getirdi. Eskinazi, Hırvatistan ile 2010 yılında 460 milyon dolar, 2011 yılında 570 milyon dolarlık bir ticaret rakamımız var. Dış ticaretimize baktığımız zaman Hırvatistan ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeliyiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Hırvatistan iş heyeti İZTOda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER