Hocalı Katliamında hayatını kaybedenler Yalovada anıldı

Hocalı Katliamında hayatını kaybedenler Yalovada anıldı


YALOVA (A.A) - MHP Yalova İl Başkanlığı tarafından Hocalı Katliamının 21. yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirildi.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe İl Başkanvekili Tuncay Dağ, İl Genel Meclisi Üyesi Atalay Beştaş ve partililer katıldı. Grup adına basın açıklamasını Ülkü Ocağı üyesi Reha Fırat Aytekin okudu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Hocalıda 613 Azerbaycan Türkünü hiç acımadan katlettiler. Öldürülen 63 can ise 36 aylık ile 15 yaş arası çocuklardan oluşmaktaydı. Ölümün soğukluğuna, masum annelerinin sinesinde son nefeslerini vererek şahit oldular masum Türk çocukları. O pak yüzleri ve ufacık elleri çaresizce, çırpınarak ama Ermeninin insafsızlığında kana boğuldu. Gözü kan bürümüş Ermeni vahşilerinin anne karnındaki yavrulara dahi tahammülü yoktur. Ermeni ve Rusun tarihi Türk düşmanlığı, Hocalı katliamı ile bir kez daha görülmüştür. Bizler, Türkiyede yaşayan Türkler; Azerbaycanlı, Karabağlı kardeşlerimizin, Hocalıda maruz kaldığı soykırımı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Hocalı Katliamında hayatını kaybedenler Yalovada anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER