Hocalı Katliamının 21. yılı

Hocalı Katliamının 21. yılı -Giresunda, katliamın yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi (Fotoğraflı


GİRESUN (A.A) - Ermenistanın 1992 yılında Azeri topraklarının yüzde 20sini işgali sırasında Hocalı kasabasında yaptığı katliamın 21. yıl dönümünde, Giresunda anma töreni düzenlendi.
     Giresun Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Topluluğunca Atatürk Meydanında düzenlenen programda, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı okundu, ardından bazı öğrenciler Hocalı katliamına tepki için bir dakika boyunca yere yattı.
     Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin doğma büyüme Azerbaycanlı ve Karabağlı bir ailenin evladı olduğunu hatırlattı.
     Kendisinin hocalı soykırımı tezini yaptırmış biri olduğunu, etnik ve dini nedenler dolayısıyla Azerbaycan Türklerinin katledildiğini ifade eden Attar, şöyle konuştu:
     Karabağ, Ermeni terörcüleri tarafından basıldı, masum insanlar katledildi. Bugün bu tepki dünyanın çeşitli coğrafyalarında etnik ve dini kimliğiyle katliama maruz tutulan kardeşlerimizin yaşadıklarına tepkidir. Hafızamızda kanlı ve çok taze yer edinmiş bir gündür Hocalı soykırımı. Türk dünyasının başı sağ olsun diyorum. Karabağlı bir ailenin evladı olarak tarif edilmez acılar içinde duygularımı paylaşıyorum.
     Programa, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Aydın Mirzezade, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Karabağ Tarihi Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Kasım Hacıyev ve bazı üniversite öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Hocalı Katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER