Hocalı Katliamının 21. yılı

Hocalı Katliamının 21. yılı -SDÜden bir grup öğretim üyesi ve öğrenciler Hocalı Katliamının 21. yılı dolayısıyla gösteri yaptı


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesinden (SDÜ) bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler, Hocalı Katliamının 21. yılı dolayısıyla gösteri yaptı.
     SDÜ Doğu Yerleşkesi Özgürlük Meydanında toplanan öğrenciler, Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyarak Bir millet iki devlet Karabağa adelet, Ermeni yalanına son diye slogan attı.
     SDÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümünden Azeri asıllı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Avey, burada yaptığı konuşmada Hocalı Katliamının 1905 yılından başlayarak sistemli şekilde Ermenilerin Türklere karşı yaptığı soykırımın devamı ve en acı örneklerinden biri olduğunu söyledi.
     Hocalı katliamının münferit bir olay olmadığına işaret eden Avey, Hocalı Katliamından sonra Azerbaycanın Karabağ dışındaki 6 bölgesinin daha işgal edildiğini kaydetti. Hocalı soykırımının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Avey, Tarih, bu soykırımı yapanları affetmeyeceği gibi Türk milleti de affetmeyecektir. Hocalıda akıtılan kanın hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır dedi.
     Açıklamanın ardından Hocalıda ölenleri temsilen bir süre yere yatan grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Hocalı Katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER