Hocalı katliamının 21. yılı

Hocalı katliamının 21. yılı -Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: Hocalı soykırımını dünyanın her yerine duyurmak için el birliğiyle hareket etmeliyiz


IĞDIR (A.A) - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Hocalı soykırımını dünyanın her yerine duyurmak için el birliğiyle hareket etmeliyiz dedi.
     Hocalı katliamının 21. yılı dolayısıyla Iğdırda düzenlenen anma programına katılan Paşayeva, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile Müslüman Şehit Türkler Anıtına çelenk koydu.
     Paşayeva, burada yaptığı konuşmada, Ermenistanın, Hocalıda sivil Azerbaycan Türklerine yaptığı soykırımın insanlık alemine yapıldığını belirterek, bu katliamı yapanların Ermenistanda en üst görevde bulunduğunu söyledi.
     Söz konusu kişilerin adalet karşısına çıkması gerektiğini vurgulayan Paşayeva, Dünyadaki bütün uluslararası çalışmalarımızla, bu soykırımı yapanların adalet karşısında cevap vermesine şahit olmak istiyoruz. O yüzden dünyanın birçok ülkesinde yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Bazı ülkeler Hocalı soykırımını tanımaya başladı diye konuştu.
     Azerbaycan ve Türkiyedeki milletvekillerinin birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleyi daha da genişletmesi gerektiğini vurgulayan Paşayeva, şunları kaydetti:
     Bunu dünyanın her yerinde yapmamız gerekir. Hocalı katliamının tanınmasına yardımcı olmamız lazım. Bunu yapanların adalet karşısında cevap vermelerini görmek bizim en büyük amacımızdır. Ermeni yalanlarına cevap vermemiz açısından birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz bizi mutlu ediyor. Hocalı soykırımını dünyanın her yerine duyurmak için el birliğiyle hareket etmeliyiz. Iğdır toprakları, Ermenilerin halkımıza ne kadar çok katliam yaptığının şahididir. Ama maalesef gerçeklerimizi duyuramadığımız için Ermeniler yalanlarını daha çok dünyaya duyurabiliyorlar. Yalanların önünü kesmenin en güzel yolu doğruları anlatmaktır.
    
     -Hocalıda bir insanlık dramı yaşanmıştır-
    
     MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da Ermenilerin Hocalıdaki bu soykırımı Gencede, Iğdırda, Vanda, Karsta ve Adanada da yaptığını ifade etti.
     Parlamento olarak geçen yıl Dışişleri Komisyonunda soykırım kararını kabul ettirdiklerini anımsatan Oğan, Bizim parlamentomuz böyle bir karar aldı ve katliam dedi. Bu yıl 26 Şubatta da gündeme getireceğiz dedi.
     MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Halaçoğlu ise Hocalı katliamında 613 Türkün katledildiğini belirterek, katledilen insanların tamamının kadın ve çocuklar olduğunu vurguladı.
     Halaçoğlu, şöyle devam etti:
     Hocalıda bir insanlık dramı yaşanmıştır. İnsanlık suçu işlenmiştir. Tarihe baktığımız zaman onlarla eşdeğerlik gösterir çünkü içinde bulunduğumuz Iğdır ilimizde 21 köyde katliam yapılmıştır. Birçok toplu mezarın kazı çalışması sırasında ben de vardım. Dolayısıyla bu durum Ermeniler tarafından gelenek haline gelmiş katliamın bir başka örneğidir ve bütün dünyanın gözü önünde cereyan etmiştir. Kameraların kaydettiği bir katliamdır. Fakat buna karşılık dünyanın ne kadar duyarsız kaldığı da hepimizce biliniyor.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hocalı katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER