Hocalı katliamının 21. yılı

Hocalı katliamının 21. yılı -Kars MHP İl Başkanlığı tarafından Hocalı katliamının yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi


KARS (A.A) - Kars MHP İl Başkanlığı tarafından Hocalı katliamının 21. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
     Halk Eğitim Merkezinde konferans salonunda düzenlenen programda konuşan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türklerin tarih boyunca kimseye soykırım yapmadığını söyledi.
     Azerbaycanda, Ermenilerin soykırım yaptığını ve bunun da bilindiğini belirten Oğan, şöyle konuştu:
     Azerbaycanda, Ermenilerin nasıl soykırım yaptığını biliyoruz ama bunu şimdiye kadar hiç gündeme getirmedik. Karsta, Iğdırda insanlarımızı samanlığa doldurup yakan, camilere insanlarımızı doldurup yakan Ermenilerdi. Bölgede öyle bir insan yoktur ki ailesinden, sülalesinden herhangi birisinin Ermeniler tarafından katledilmemiş olsun. Azerbaycana gidin aynı şekilde. Bunları çok fazla dile getirmediğimiz için soykırımı yapan Ermeniler ama soykırımcı olarak suçlanan biz olmuşuz.
     Oğan, Hocalı katliamını asla unutmadıklarını ve katledilenlerin arasında farklı etnik kökenden insanların da bulunduğunu ifade etti.
     Türk milletinin barışsever bir millet olduğunu anımsatan Oğan, şunları kaydetti:
     Hiç kimse zannetmesin, Azerbaycan orada yalnızdır. Hiç kimse zannetmesin, dün Hocalıda yaptıklarını bugün yeniden yapabilirler. Artık o günler geride kaldı. Artık hiç kimse bundan sonra aynı hesaplar içerisinde olamayacak. Türk milleti buraya kanını dökmüştür. Sarıkamışta 90 bin askerimiz boşuna şehit olmamıştır. Iğdırda, Karsta binlerce insanımız canını boşuna vermemiştir. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları Kazım Karabekir buraları boşuna savunmamıştır.
     MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ise Karsın merkezinde 20 bin insanın katledildiğini dile getirdi.
     Halaçoğlu, şöyle konuştu:
     Van 1915te Ermeni ve Rusların birlikte saldırıları sonrası düştü. 80 bin insan öldürüldü. 50 Türk kadını alındı Akdamar kilisesine götürüldü. Götürülürken kadınlar iffetlerini korumak için kendilerini göle attılar.
     Öte ayndan, programa Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Hocalı katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER