Hollanda Eğitim, Bilim ve Kültür Bakanı

Hollanda Eğitim, Bilim ve Kültür Bakanı Bijsterveldt, İzmirde: Son yıllarda Türkiye ekonomisi diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça önemli çıkış gösterdi. Okul devamlılığı artarak gelişmeye başladı, aynı şekilde okur yazarlık oranı arttı


İZMİR (A.A) - Hollanda Eğitim, Bilim ve Kültür Bakanı Marja Van Bijsterveldt, Son yıllarda Türkiye ekonomisi diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça önemli çıkış gösterdi. Okul devamlılığı artarak gelişmeye başladı, aynı şekilde okur yazarlık oranı arttı. Türkiye, mesleki alanlardaki kalitesini de çok yükseltti dedi.
     Konuk Bakan Van Bijsterveldt, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ile Hollanda Eğitim Kurumları ortaklığında gerçekleştirilen Proje ve Mesleki Eğitimde İşbirliği Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Eski İzmir Gelinlikleri Defilesini izledi.
     Bijsterveldt, daha sonra enstitü müdürü Hatice Çakıra teşekkür ederek, işbirliğinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, böylesine köklü bir kuruluşta bulunmanın çok güzel ve keyifli olduğunu söyledi.
     Hollandanın Zwolle şehrinde eğitim veren Deltion College ile Olgunlaşma Enstitüsü arasında çok güzel dostluk köprüsünün kurulduğunu ifade eden Bijsterveldt, bu dostluğun ve karşılıklı alışverişin sadece iki kurum arasında kalmayıp daha da geliştiğini söyledi. Bijsterveldt, çeşitli eğitim programlarıyla öğrenciler arasında değişimler yapılmaya başlandığını anlattı.
     Türkiye ile Hollanda arasında her alanda ortaklıkların giderek arttığını ifade eden Bijsterveldt, Bizim ülkelerimiz birlikte çalışarak eğitimde işbirliğini organizasyonel düzeyde artırdılar. Son yıllarda Türkiye ekonomisi diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça önemli çıkış gösterdi. Okul devamlılığı artarak gelişmeye başladı, aynı şekilde okur yazarlık oranı arttı. Türkiye, mesleki alanlardaki kalitesini de çok yükseltti dedi.
     Bijsterveldt, birlikte çalışarak bu başarıların katlanarak artırılabileceğini dile getirerek, konuşmasını Türkçe Bir elin nesi var, iki elin sesi var sözleriyle tamamladı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Bahri Okumuş
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Hollanda Eğitim, Bilim ve Kültür Bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER