HRÜde buruk mezuniyet töreni

HRÜde buruk mezuniyet töreni -HRÜdeki 2011-2012 mezuniyet töreni kapsamında düzenlenmesi planlanan konser, mezuniyete katılacak bir öğrencinin ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında 3 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanması nede


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesinde (HRÜ), 2011-2012 mezuniyet töreni kapsamında düzenlenmesi planlanan konser, mezuniyete katılacak bir öğrencinin ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında 3 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanması nedeniyle iptal edildi.
     HRÜnün Osmanbey yerleşkesinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu katıldı. Tören, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin kısa süren halk oyunu gösterisiyle başladı.
     Rektör Mutlu, yaptığı konuşmada, ortak bir sevinci paylaşmak için toplandıklarını, 2011-2012 akademik dönemi mezunlarının töreni için bir araya geldiklerini söyledi.
     Törene yakın saatlerde, mezuniyet törenine katılmak için gelen veterinerlik fakültesi öğrencisi Ahmet Yıldızın ailesiyle birlikte trafik kazası geçirdiğini hatırlatan Mutlu, öğrencilerinin yoğun bakımda olmasından ve kazada ailesinden 3 kişinin hayatını kaybetmesinden duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi. Mutlu, şöyle dedi:
     Bugün burada bulunamayan veteriner fakültesi öğrencimiz Ahmet Yıldız, şu anda yoğun bakımda ve ailesinden 3 kişi vefat etmiştir. Ailesine rahmet, öğrencimize acil şifalar diliyorum. Lütfen buradan giderken de araçlarımızı dikkatli kullanalım. Bir dakikalık aceleyle bir ailenin yok olduğuna şahit oluyoruz. Bu akşam öğrencimizin başına gelen kötü olay dolayısıyla programımızdaki konseri iptal ettik.
     Rektör Mutlu, üniversitenin kuruluşunun 20. yılında 3 bin 371 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
     Vali Yardımcısı Soner Zeybek de mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, ailelerini tebrik etti.
     Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Zeybek, Rektör Mutlu, Emniyet Müdürü Likoğlu dereceye giren öğrencilere diplomalarını verdi.
     Öğrencilerin kep atmasından sonra mezuniyet töreni, havai fişek gösterisiyle sona erdi.
     Dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada, üniversitenin mezuniyet törenine katılmak üzere ailesiyle kente gelen veterinerlik fakültesi öğrencisi Ahmet Yıldızın içinde bulunduğu hafif ticari araç kamyonla çarpışmış, kazada aynı aileden 3 kişi ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Yasin Dikme / Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber HRÜde buruk mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER