HRÜ ile Wageningen Üniversitesi protokol imzaladı

HRÜ ile Wageningen Üniversitesi protokol imzaladı -GAPın merkezi konumundaki Şanlıurfada HRÜ ile Wageningen Üniversitesi tarımsal alanda işbirliği yapacak


ŞANLIURFA (A.A) - GAPın merkezi konumundaki Şanlıurfada Harran Üniversitesi (HRÜ) ile Wageningen Üniversitesi tarımsal alanda işbirliği yapacak.
     HRÜ Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda temasları kapsamında ziyaret ettiği Wageningen Üniversitesi yetkililerine HRÜ ile tarımsal alanda işbirliği yapılması tavsiyesinde bulundu.
     Bunun üzerine üniversiteler arasında yapılan görüşme ve ziyaretlerin ardından işbirliği yapılmasına ilişkin karar alındı.
     Son olarak Hollandadan gelen bir grup akademisyen, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil ile bölgedeki tarım arazilerinde incelemelerde bulunup işbirliği protokolü imzaladı.
     İşbirliği yapılan üniversitenin dünyada tarım alanında ciddi çalışmalar yaptığını aktaran Rektör Mutlu, protokolden bölgede söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları ve sanayiciler ile akademisyenlerin faydalanması gerektiğini vurguladı.
     Heyette yer alan Hollandalı akademisyenler ise özellikle Harran Ovası ile Karaali bölgesindeki tarımsal potansiyelin yüksekliğinden etkilendiklerini kaydetti.
     Protokol kapsamında, üniversiteler birlikte tarımsal projeler üzerinde çalışacak, öğrenciler teorik ve uygulamalı olarak karşılıklı alışverişlerde bulunacak.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber HRÜ ile Wageningen Üniversitesi protokol imzaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER