HSYK üyesi Çiçekli, Baro Başkanı Konaçı

HSYK üyesi Çiçekli, Baro Başkanı Konaçı ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Bülent Çiçekli, bir süre önce yapılan genel kurulda seçilen Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaçı ziyaret etti.
     Kayseri Barosundan yapılan açıklamaya göre, Konaç ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Çiçekli, HSYKnın demokratik bir yapıya kavuştuğunu, zaman içerisinde daha da demokratik bir yapıya kavuşacağını belirtti.
     Bu konuda gerek Adalet Bakanlığının gerekse HSYKnın bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Çiçekli, ilerleyen zamanlarda yapılan bu çalışmaların somutlaştıkça kamuoyuna açıklanacağını anlattı.
     Kayserinin İç Anadolu Bölgesinin en hızlı gelişen ve büyüyen şehri olma özelliği yanında, son zamanlarda yapılan yasal düzenlemelerle Kayserinin adeta bir yargı merkezi haline geleceğine inandığını kaydeden Çiçekli, İstinaf Mahkemesinin Kayseride kurulmasının öneminin büyük olduğunu, kendilerinin de bu konuyu yakından takip ettiklerini belirtti.
     Baro Başkanı Fevzi Konaç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HSYKnın çalışmalarını yakından takip ettiklerini, yargının hızlanması ve adaletin sağlanması bakımından atılması gereken adımlar olduğunu, bu konuda Kayseri Barosu olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.
     Konaç, demokratikleşme sürecinin yaşandığı bu günlerde her kurumun üzerine düşeni fedakarca yapması gerektiğini, HSYKnın da bu sürecin dışında kalmayarak sürece katkı sağladığını gözlemlediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber HSYK üyesi Çiçekli, Baro Başkanı Konaçı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER