Hükümlülerin tahliye olduktan sonra topluma kazandırılması

Hükümlülerin tahliye olduktan sonra topluma kazandırılması projesi -Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile İŞKUR Alanya Şube Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı


ANTALYA (A.A) - Hükümlülerin tahliye olduktan sonra topluma kazandırılmaları amacıyla Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile İŞKUR Alanya Şube Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş ile İŞKUR Şube Müdürü Selami Harman, İŞKUR Alanya Şube Müdürlüğünde bir araya gelerek, Ceza İnfaz Kurumu Açık Bölümünde barındırılan hükümlülerin Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Ahşap Montaj Elamanı Yetiştirme alanında eğitim alarak tahliye sonrası meslek sahibi olabilmeleri amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.
     İŞKUR Alanya Şube Müdürü Selami Harman, imzalanan protokole göre hükümlülerin topluma kazandırılması için teorik ve pratik eğitim alarak meslek edinebileceklerini söyledi. Hükümlülere kurs sonunda Etkili İş Arama Teknikleri konusunda da eğitim verilerek tahliye sonrası iş bulmalarının kolaylaşacağını belirten Harman, hazırlanan projeye İŞKUR olarak toplam 29 bin lira kaynak sağlandığını anlattı.
     Sabri Karataş ise imzalanan protokolle kurumda barındırılan her vatan evladının doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlaki değerler kazanmalarının sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.
     Karataş, Kurumlarındaki kişilerin salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve dış olaylara, tahriklere karşı sabırlı, dayanıklı ve soğukkanlı hale gelerek maddi ve manevi yönden kalkınmaları için çalışıyoruz dedi.
     Karataş, hazırlanan projede emeği geçen Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Ceza İnfaz Kurumundan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Günay, İŞKUR Alanya Şube Müdürlüğü ve Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür etti.
     İki kurum arasında imzalanan protokole göre 15 hükümlünün Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği, 15 hükümlünün de Ahşap Montaj Elamanı Yetiştirme alanında olmak üzere toplam 30 hükümlünün kursa alınacağı, kurs boyunca hükümlülerin sigortalarının İŞKUR tarafından yapılacağı, ayrıca günlük 6 lira da harçlık verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hükümlülerin tahliye olduktan sonra topluma kazandırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER