Hutbeyi dinleyemeyenlere farklı çözüm

Hutbeyi dinleyemeyenlere farklı çözüm -Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, cuma günleri okutulan hutbeyi camiye gelemeyen vatandaşlar için yerel medyada yayınlatıyor -Şeker: -Onlar camiye gelemiyorsa biz hutbeyi onlara


KASTAMONU (A.A) - Yaşar Kuru - Esra Karamuk - Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, cuma günleri okutulan hutbeyi camiye gelemeyen vatandaşlar için yerel medyada yayınlatıyor.
     Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, ilde başlattığı bir uygulamayla hutbeleri herkesin okuyup istifade etmesi için cami imamlarına dağıttıktan sonra ildeki yerel gazetelere de göndererek cuma günleri yayınlatıyor.
     Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatları olarak insanlara İslam dinini doğru ve anlaşılır şekilde aktarmakla görevli olduklarını belirterek, şunları söyledi:
     Dinimizi anlatırken her türlü vasıtadan, imkandan, teknolojiden faydalanmak durumundayız. Gazete, televizyon, radyo, internet, kitap ve dergi yoluyla halkımıza dinimizi anlatmaya çalışıyoruz. Hutbeleri ilçedeki tüm yerel medyada yayınlatıyoruz. Böylelikle camiye gelemeyen insanlarımıza da hizmet etmiş oluyoruz. Onlar camiye gelemiyorsa biz hutbeyi onlara götürüyoruz. Vatandaşlarımız böylece cuma hutbelerinden istifade etmiş oluyor. Sağolsunlar yerel medya sürekli yayınlıyor. Halkımız da yerel gazeteleri okuyor. Ayrıca, gazetelere ilgi de artıyor. Okuyup teşekkür ediyorlar. Halkımıza yayın yoluyla da basın yoluyla da olsa hizmet etmek bizim görevimiz.
     Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinden Ömer Kayalı (45) ise Kastamonu Müftülüğünün hutbeleri gazetelerde yayınlatmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek,Hem camide hem de gazetede hutbeyi takip etmek konuyu daha iyi anlamamızı sağlıyor. Cuma günkü gazeteleri evime getirip eşime de okutuyorum. Gerçekten teknoloji imkanlarından ne kadar faydalı yararlanırsak o kadar iyi olur. Hem gazete sahiplerine hem müftülük yetkililerine teşekkür ederimdedi
     Kastamonu Sözcü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güven Tuzcu da camilerde okunan hutbeyi her hafta yayınladıklarını belirterek, bu konuda vatandaşlardan çok sayıda teşekkür telefonu aldıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Hutbeyi dinleyemeyenlere farklı çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER