Hz. Hüseyinin şehit edilişinin 1373. yıl

Hz. Hüseyinin şehit edilişinin 1373. yıl dönümü -Iğdırda, Hz. Hüseyinin şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi -Törende, siyah kıyafetli gençlerden oluşan deste grupları, zincirle dövündü (Fotoğraf


IĞDIR (A.A) - Iğdırda, Hz. Muhammedin torunu Hz. Hüseyinin Kerbelada şehit edilişinin 1373. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.
     Asri Mezarlıkta başlayan anma törenlerinde, çok sayıda kişi, Hz. Hüseyin ile 72 yakınının şehit edilişini anmak için ağıt yaktı, salavat getirdi. Siyah kıyafetli gençlerden oluşan deste grupları da zincirle dövündü.
     Sünni mezhebine ve Caferilere mensup kadınlar da kasım otağı denilen beşiğin altından geçip, adak olarak beşiğe başörtüsü bağladı ve para attı.
     Ehlibeyt Alimleri Derneği İmamı Arslan Başaran, burada yaptığı konuşmada, Hz. Hüseyin hakkında birçok söz söylendiğini, ancak söylenmeyen birçok söz de bulunduğunu ifade etti.
     Başaran, anma etkinliğinin Hz. Hüseyini sevmek ve kendisine verilen değeri göstermek anlamı taşıdığını belirterek, şöyle konuştu:
     Eğer bir Müslüman, İmam Hüseyini ve Hz. Peygamber neslinden gelenleri sevmiyorsa, bu demektir ki İslam nimetinin karşılığını vermemiştir. Bedelini vermediğin bir şeye sen malik olamazsın. Allah bizden Ehlibeytleri sevmemizi istiyor. Bu sevgiyi nasıl göstereceğiz- Dua ederek göstereceğiz. Bugün hepiniz buraya yas tutmaya geldiniz. Allah ibadetinizi kabul etsin.
     Iğdır Valisi Ahmet Pek ile İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ da anma etkinliklerinin yapıldığı alanı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey - Selahattin Kaçuru / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hz. Hüseyinin şehit edilişinin 1373. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER