Hz. İsanın doğum ve vaftiz ediliş

Hz. İsanın doğum ve vaftiz ediliş günü -Fener Rum Patrikhanesindeki ayinin ardından denizden haç çıkarma töreni yapıldı -Su üstündeki haça ilk ulaşan, Yunanistanın Dedeağaç kentinden İstanbula gelen 22 yaşındaki Kokinis oldu


İSTANBUL (A.A) - Hristiyan inancına göre Hz. İsanın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü, Fener Rum Patrikhanesinde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.
     Balattaki Fener Rum Patrikhanesine sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ziyaretçiler, Patrikhanenin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesinde düzenlenen ayinde mum yakarak, dua etti.
     Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından yönetilen ve 4 saat süren ayinde ilahiler okundu. Ayazma adı verilen okunmuş suyun dağıtıldığı ayinin ardından, cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, patrikhaneden çıkarak dualar eşliğinde Fener İskelesine doğru yürüdü.
     Burada Bartholomeosun denize attığı haçı çıkarmak için 23 kişi denize atladı. Su üstündeki haça ilk ulaşan, Yunanistanın Dedeağaç kentinden ailesiyle birlikte İstanbula gelen 22 yaşındaki Lukas Kokinis oldu.
    
     -Bartholomeostan altın kolye-
    
     Eline aldığı haçı öpen Kokinis, daha sonra haçı denize atlayan arkadaşlarına verdi. Bartholomeos, haçı kendisine getiren Kokinise ucunda haç bulunan altın kolye hediye ederek, tebrik etti.
     Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kokinis, Yunanistanda çiftçilikle uğraştığını belirterek, İstanbula gelirken denizden haçı çıkarmayı hayal ettiğini, bunu başardığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
     Kokinis, barış, kardeşlik ve sevgi mesajları vererek sözlerini tamamladı.
    
     Muhabir: İzzet Taşkıran / Çiğdem Pala
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber Hz. İsanın doğum ve vaftiz ediliş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER