Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler


AĞRI (A.A) - Ağrı Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş, İslam ile efendimize yapılan hakaret, özgürlük ve hürriyet fikir özgürlüğü gibi düşünceler içerisine konamaz dedi.
     Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hz. Muhammede hakaret içeren filmin gösterime girmesinin amacının, Müslümanları provoke etmek olduğunu söyledi.
     Olayın ciddi bir provokasyondan ibaret olduğunu belirten Akbaş, şöyle konuştu:
     Çok ciddi bir tahriktir. Ve bu provoke işlemi Libyada kısmen olsa da başarılmıştır. ABDde yakında başkanlık seçimi var. Obamayı zor durumda bırakmak için yapılmış bir komplo gibi duruyor. Biz yakın tarihte ABDnin başkanlık seçimlerinde böyle olayları gördük. Veya Müslümanları terörist gibi göstermek isteyen çevrelerin oyununa benziyor. Bu efendimize ve dinimize yapılmış hakaret dolu film, tabii ki kabul edilecek bir yanı yoktur.
     Akbaş, Müslümanların tahriklere kapılmaması gerektiğini ve Hazreti Muhammede yapılan hakareti meşru yollarla, gerekli mecrilere temasa geçilerek çözmek gerektiğini dile getirdi.
     Filmle herhangi bir ilişkisi olmayan insanlara zarar vermenin olayı çözüme kavuşturmayacağını ifade eden Akbaş, şunları kaydetti:
     Olayla ilgisi bulunmayan kişilere zarar vermek veya öldürmekle çirkin emellere de çanak tutmuş oluruz. İslama ve efendimize yapılan hakaret, özgürlük, hürriyet fikir özgürlüğü gibi düşünceler içerisine konamaz. ABDnin bu konuda yetkili mercileri bu filmden dolayı ölen insanların hakkını, filmi tasarlayanlardan sorması gerekmektedir. Buna sebebiyet verenler cezalandırılmalıdır. Bu olayı kınıyorum.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER