Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -BBP üyesi bir grup, filmi basın açıklamasıyla protesto etti -Bursa Gönüllüler Platformu Ulucaminde mevlit okuttu


BURSA (A.A) - Hz. Muhammede hakaret içeren Müslümanların Masumiyeti filmine tepkiler sürüyor.
     Orhangazi Parkında bir araya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup, sloganlar atarak filmi protesto etti.
     BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, bura yaptığı konuşmada, filmin bütün dünyaya lanet saçmaya yettiğini belirterek, İslamofobi algısının daha yerleşik hale getirilmek istendiğini söyledi.
     Ünsal, Bizim iktidarlardan tek isteğimiz; bu filmi yayınlayan ülkelere ambargo koymanız, film hakkında suç duyurusunda bulunmanız, diplomatik tepki koymanız ve yayınlatmamanız dedi.
     Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
     69 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Bursa Gönüllüler Platformu (BGK) da Ulucaminde mevlit okuttu.
     BGK Başkanı Yakup Kayıhan, cami önünde yaptığı açıklamada, filme karşı tepkilerin İslama yakışacak şekilde yapılması gerektiği çağrısında bulundu.
     İslam düşmanlarının istediği türden şiddet gösterilerinden kaçınılması gerektiğini ifade eden Kayıhan, Filmi kınıyoruz ve filmin yasaklanmasını istiyoruz. Batıda hızla artan İslamiyete olan ilginin hazımsızlığı dolayısıyla Müslüman imajını kötü gösterme gayretinden başka bir şey değildir diye konuştu.
     Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker de Onlar hakaret ediyor, biz gül dağıtıyoruz. Müslümanların itidalli olması gerekiyor dedi.
     Mevlidin ardından, cami çevresindeki turistlere ve vatandaşlara gül dağıttı.
    
     Muhabir: Bursa/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER