İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları

İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları düzenlenecek


ANTALYA (A.A) - İbradı Kaymakamlığı ve İbradı Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu, 1 Temmuzda İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışlarını düzenleyecek.
     AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, düzenlenecek olan İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları ile kıyı turizmini İbradıya çekerek mağara turizmini hareketlendirmek istediklerini söyledi.
     Yarışların 1 Temmuzda İbradıda gerçekleşeceğini bildiren Badak, İbradının son yıllarda tanıtım çalışmaları giderek artıyor. Dağ bisikleti yarışı da bu kapsamda yapılacak. İbradı Kaymakamlığı, Belediye ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun ortaklaşa düzenleyeceği yarışlar ile hem dikkatler bölgeye çekilecek hem de bir spor faaliyeti kazanmış olacağız dedi.
     İlçedeki Altınbeşik Mağarasının bu çerçevede tanıtılacağını anlatan Badak, şunları söyledi:
     Ülkemizde 50ye yakın mağara turizme açık. Bölgemizde ise Karain, Damlataş, Dim, gibi mağaralar ziyaretçilerin akınına uğruyor. Altınbeşik Mağarası da bu etkinlik ile daha çok tanınacaktır. Altınbeşik Mağarası, yerleşim yerlerine de çok yakın. Mağarayı ziyaret edenler yöresel yemeklerden endemik bitkilere kadar çok farklı aktiviteler yaparak bölgenin yerel güzelliklerini yaşayabilecek.
     Bölge turizminin hareketlendirecek diğer bir yatırımın bölgeye ulaşımı kolaylaştıracak iki yol çalışmaları olduğunu bildiren Badak, yapılacak yollar vasıtasıyla kıyıdaki turizmin Ormana ve İbradıya daha kolay ulaşacağını kaydetti.
     İbradı Kaymakamı Bülent Ay ise 8 kilometrelik dağ bisikleti yarışında genç ve yetişkinler kategorileri olacağını anlatarak, Organizasyona 100ün üzerinde lisanslı dağ bisikleti sporcusu katılacak. 8 kilometrelik parkurumuz hazır. Yarışmacılar parkurda üç tur atacaklar. Ayrıca konaklama gibi hazırlıklarımızı da tamamladık. Bu organizasyon bizim için önemli. Çünkü bu yarışı geleneksel hale getirmek istiyoruz dedi.
     Toplantıya İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya ile Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Milli Parklar Müdürlüğünden yetkililer de katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER