ICF Airports Genel Müdürü Schusdziara:

ICF Airports Genel Müdürü Schusdziara: -"ICF Airport Antalya Havalimanı olarak geçen yılın rakamlarına göre Avrupada 14üncü, dünyada ise 53üncü sıradayız. Hedefimizi Avrupada ilk 10a girmek" -ICF Airports Genel Müdürü Göral:


ANTALYA (A.A) - ICF Airports Genel Müdürü Dirk Schusdziara, "ICF Airport Antalya Havalimanı olarak geçen yılın rakamlarına göre Avrupada 14üncü, dünyada ise 53üncü sıradayız. Hedefimizi Avrupada ilk 10a girmek" dedi.
     Antalya Havalimanı işletmecisi ICF Airports Genel Müdürleri Ersel Göral ve Schusdziara, ICF Havalimanı CIP Terminalinde düzenlenen basın toplantısında, geçen yılın değerlendirmesini ve 2013 hedeflerini anlattı.
     Schusdziara, Antalyanın ciddi bir yolcu potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bu yıl geçen yılın mart ayına göre uluslararası girişlerde yüzde 10, iç hatlarda ise yüzde 16 artış olduğunu belirten Schusdziara, "Bu yıl mart ayında Antalyaya en çok Almanlar geldi. Finlandiya, Norveç gibi İskandinav ülkelerden gelen yolcularda yüzde 40, Rusyadan gelen yolcularda yüzde 15 artış var. Yaz sezonunda bu artışın devam edeceğini umut ediyoruz" diye konuştu.
     Geçen yıl Antalya Havalimanında 25 milyon yolcuya hizmet verdiklerini bildiren Schusdziara, "ICF Airport Antalya Havalimanı olarak geçen yılın rakamlarına göre Avrupada 14üncü, dünyada ise 53üncü sıradayız. Hedefimizi Avrupada ilk 10a girmek" dedi.
    
     -"İsrailden Antalyaya 400 bin turist bekliyoruz"-
    
     Ersel Göral ise Antalya Havalimanında müşteriye daha konforlu, güvenli ve kaliteli hizmet vermek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Göral, geçen yıl iç ve dış hatlar terminalinde 4.5 milyon yolcuya hizmet verdiklerini vurgulayarak, "Havayolları şirketleri, tur operatörleri ve turizmcilerle yaptığımız görüşmeler sonucunda bu yıl dış hatlarda yüzde 5 artış bekliyoruz. Bu, geçen yıl gelen 10.5 milyon olan turist sayısının 2013de 11 milyon olacağına işaret ediyor. İç hatlarda ise yüzde 10 civarında artış hedefliyoruz" diye konuştu.
     Göral, İskandinav, Doğu Avrupa ülkeleri ve Rusyadan yüzde 6-8 oranında artış beklediklerini kaydetti.
     İsrail ile son zamanlarda yaşanan gelişmelerin turizme pozitif yansıyacağını işaret eden Göral, "Kültür ve Turizm Bakanlığının beklentilerine göre bu yıl İsrailden 1 milyon turist gelecek. Bu rakamın en az 400 bininin Antalyaya geleceğini tahmin ediyoruz" dedi.
    
     -Görüntülü danışma hizmeti-
    
     Göral, Türkiyede ilk defa Antalya Havalimanında uygulanmaya başlanan "İnfokiosk Görüntülü Telefon Danışma Sistemini" de tanıttı. Terminalde yolcuların danışmayı arayarak sorunlarını sorabileceğini bildiren Göral, "Danışma bürosuna ulaşamayan yolcular terminalin herhangi noktasına kurulan infokiosk sisteminden danışma memuruyla 4 dilde görüntülü konuşarak yardım alabiliyor" dedi.
     Havalimanında test amaçlı bir infokiosk sistemi kurduklarını, iç ve dış hatlara 4 tane daha kuracaklarını anlatan Göral, şu anda sistemin yoğun bir şekilde kullanıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ICF Airports Genel Müdürü Schusdziara: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER