İçişleri Bakanı Güler Mardinde:

İçişleri Bakanı Güler Mardinde: -Bakanı Güler: "Biz hemen kazmayı vuracak, istihdamı sağlayacak ve hemen üretime geçebilecek işletmeleri bekliyoruz"


MARDİN (A.A) - İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Biz hemen kazmayı vuracak, istihdamı sağlayacak ve hemen üretime geçebilecek işletmeleri bekliyoruz" dedi.
     Bakan Güler, Halk Bankasının ikinci şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, üretimin yarattığı katma değerin, istihdamı, ihracatı tetikleyerek döviz geliri sağladığını ifade etti.
     Bu durumun huzura, güvene, istikrara giden en doğru ve en kestirme yol olduğunu belirten Güler, son 10 yılda umut verici gelişmelerin yaşandığını söyledi.
     Bakan Güler, şöyle konuştu:
     "Türkiye çözüm süreci ile huzura, istikrara, barışa kavuştuğu zaman inşallah daha ileriye gidecek. Bu bölgenin insanları bunu bekliyor, istiyor ve hak ediyor. Önümüzdeki günlerde bu bölgeye çok sayıda yatırımcı gelecek. Turizmin, üretimin, sanayinin her kolu buraya gelecek. OSBlere yeni yatırımlar geliyor. Çok sayıda yatırım var. Tek tek oturup seçeceğiz. Biz hemen kazmayı vuracak, istihdamı sağlayacak ve hemen üretime geçebilecek işletmeleri bekliyoruz. Onların da geleceğine inanıyoruz. Halk Bankası bu anlamda hem esnafımıza hem KOBİlerimize çok önemli katkı sağlayacaktır."
    
     -Halk Bankası Genel Müdürü Aslan
    
     Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da Mardinde sanayiciler ve reel sektör kesimi ile ortak çalışmaktan mutlu olduklarını söyledi.
     Siyasi istikrarın, ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini belirten Aslan şunları söyledi:
     "2002 öncesinde Türkiye IMF programı yürütüyordu. Bu program çerçevesinde 350 şubemizi kapatmak zorunda kaldık ama artık öyle bir hale geldik ki her yıl 50-60 yeni şube açıyoruz. Çünkü büyüyen bir ekonomiyiz. Ekonominin yeni kaynaklara, istihdama, krediye ihtiyacı var. Bu senenin başından beri 25 yeni şube açtık. KOBİlere kesintisiz destek sunmaya devam ediyoruz."
     Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, Bakan Gülerde bankada 2 bin liralık hesap açtırdı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar - Necdet Doğruyol / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Güler Mardinde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER