İçişleri Bakanı Şahin, Trabzonda

İçişleri Bakanı Şahin, Trabzonda -Bakan Şahin: Yaşasın memleketimizin, ülkemizin, milletimizin birliği, beraberliği. Uzak olsun düşmanlıklar, kan ve kin duygusu memleketimizin, ülkemizin, insanlığın üzerinden -Yerkürede 2


TRABZON (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Yaşasın memleketimizin, ülkemizin, milletimizin birliği, beraberliği. Uzak olsun düşmanlıklar, kan ve kin duygusu memleketimizin, ülkemizin, insanlığın üzerinden dedi.
     Bakan Şahin, Araklı ilçesine bağlı Taştepe köyünde yaptırılan cami külliyesinin açılışında yaptığı konuşmada, 35 yıl önce Araklı ilçesinde idarecilik görevine başladığını belirterek, O günden itibaren bu yöreyi hiç unutmadım. Onun için bugünkü buluşmada kendimi yabancı biri olarak hissetmiyorum diye konuştu.
     Bugün yaşanan güzelliği yaşatanlara teşekkür eden Bakan Şahin, Güzellikler yokluğunda fark edilir. İnanıyorum bundan sonra bu köyde her şey çok daha güzel olacak. Araklımız, Trabzonumuz, bundan daha büyük birliktelikleri, kardeşlikleri gerçekleştirecek, bu güce ve kararlılığa sahiptirler dedi.
     Araklının, Trabzonun bu güzel gününün bölgeye ve her yere örnek olmasını umut ettiğini dile getiren Bakan Şahin, şöyle devam etti:
     Bizim davamız, bizim amacımız sevgidir, Yunus Emrenin dediği gibi. Toprak, vatan sevilebiliyor. Bayraktan heyecan duyulabiliyor. Camiden haz alınabiliyor. İnançla, gururla çalışılabiliyor. Hatta öyle çalışılabiliyor ki Taştepe köyünün gençlerinin yaptığı gibi ekmeğini taştan çıkartarak da hayat, bu ülkeyi severek yaşanabiliyor. Yaşasın Taştepenin güzel insanları. Yaşasın memleketimizin, ülkemizin, milletimizin birliği, beraberliği. Uzak olsun düşmanlıklar, kan ve kin duygusu memleketimizin, ülkemizin, insanlığın üzerinden.
     Bakan Şahin, Türkiyede çok sayıda köy olduğunu kaydederek, Bugün gördük ki Taştepe gibisi yok. İlçe de çok. Ama benim için en azından Araklı gibisi yok. İlk göz ağrım. Her yer Trabzon deseler de hakikisi bir başka, Trabzonun kendisi gibi yok. Yerkürede 200e yakın ülke var. Fakat benim ülkem, bizim ülkemiz, bizim toprağımız gibisi yok. Yaşasın Türkiye, yaşasın Türk milleti, yaşasın inancımız, örfümüz, adetimiz diye konuştu.
     Törende, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Müftüsü Veysel Çakı da konuşma yaparak, cami külliyesiyle ilgili duygularını dile getirdi.
     Köy halkı adına konuşma yapan Yunus Karabela, caminin, 550 metrekare iç mekan olmak üzere toplam bin 350 metrekarelik alanda yapıldığını belirterek, Camimizin inşaatına 2007 yılında başlandı. 2010 yılı itibariyle de hizmet vermeye başladı. Caminin yapımına hayırsever iş adamları ve vatandaşlar, köy halkı destek verdi. Camimiz yaklaşık bin 850 milyon liraya mal oldu dedi.
     Konuşmaların ardından Başbakanlık Müşaviri Hasan Karabela tarafından Bakan Şahine plaket verildi.
     Tören, Bakan Şahin ve diğer katılımcıların açılış kurdelesini kesmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin, Trabzonda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER