İDO, 1 Marttan itibaren kara taşımacılığından

İDO, 1 Marttan itibaren kara taşımacılığından çekiliyor -TOFED ve TOFun talepleri üzerine geçen ay bir karar alan İDOnun 1 Marttan itibaren geçerli olmak üzere kara taşımacılığını otobüs firmalarına bırakacağı bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) ve Tüm Otobüsçüler Federasyonunun (TOF) talepleri üzerine bir karar alan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Şnin (İDO), 1 Marttan itibaren geçerli olmak üzere kara taşımacılığını otobüs firmalarına bırakacağı bildirildi.
     TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocak ayının ortalarında, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım ile otobüsçüleri temsilen İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoyu ziyaret ettiklerini ve İDOnun kara taşımacılığından çekilmesi talebinde bulunduklarını anımsattı.
     İDOnun bu taleplerini olumlu karşıladığını ve 1 Marttan itibaren kara taşımacılığından çekilme kararı aldığını hatırlatan Erdoğan, böylece, Güney Marmara ile Kuzey Marmara arasında deniz yolunu kullanarak yolculuk yapanların bundan sonra kara yoluyla devamını otobüsçülerin sağlayacağını bildirdi.
     Erdoğan, bu kararla birçok firmanın rahat nefes aldığını belirterek, şöyle devam etti:
     İDO, İstanbuldan İzmire, Balıkesire, Manisaya gidecek yolcularını deniz yoluyla önce Mudanyaya götürüyor. Buradan da otobüslerle naklini sağlıyordu. Bayram ve yaz tatilleri dışında yolcu bulmakta sıkıntı yaşayan firmalarımız için bunun son bulmasını istedik. Alınan kararla da bu uygulama son buldu ve İDO 1 Marttan itibaren sadece deniz yoluyla ulaşımı sağlamaya devam edecek. İDO, 1 Marttan itibaren geçerli olmak üzere Mudanyadan otobüs kaldırmayacak.
     Otobüs firmalarının, bu tarihten itibaren günde 500-600 arası daha fazla yolcu taşıyacağını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
     Bu, ayda 15 ile 18 bin arası yolcu anlamına geliyor. Vatandaşlar, önceden İstanbuldan İzmire gitmek için İDOdan bilet alıyordu. Ulaşımın bir bölümü deniz, kalanı da kara yoluyla yapılıyordu. 1 Marttan itibaren İDO, sadece Mudanyaya kadar denizden ulaşımı sağlayacak. Bu yüzden Bursadan ileriye gidecek vatandaşlar, biletini doğrudan otobüs firmasından alacak. Zaten otobüslerimiz, ulaşımın bir bölümünü deniz yolundan İDO aracılığıyla sağlayacak. Mudanyaya kadar gelenler ise iskelenin hemen karşısındaki bürolardan biletlerini alıp, istediği yere gidecek. İlerleyen günlerde gelen talebe göre otobüs firmaları Mudanyada yapılanacak. Eğer İstanbuldan Mudanyaya gelen ve Bursadan daha ileriye giden yolcu sayısı fazla olursa, firmalar buradan otobüs kaldırabilecek.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İDO, 1 Marttan itibaren kara taşımacılığından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER