İftarda Gönül Sofrası kuracaklar

İftarda Gönül Sofrası kuracaklar -Mersinde Valilik tarafından hayata geçirilen Gönül Sofrası projesiyle, hasta ve yaşlıların yanı sıra iftar çadırlarına uzak olan ihtiyaç sahiplerinin iftar sofraları evlerinde hazırlanacak


MERSİN (A.A) - Mersin Valiliğince hayata geçirilen Gönül Sofrası projesiyle, hasta ve yaşlıların yanı sıra iftar çadırlarına uzak olan ihtiyaç sahiplerinin iftar sofraları evlerinde hazırlanacak.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, Ramazanın yardımlaşma ve paylaşma duygularının öne çıktığı, iftar sofralarında birlik ve beraberliğin yaşandığı kutsal bir ay olduğunu söyledi.
     Bu çerçevede Ramazan süresince sosyal ve ekonomik yönden yoksul ve yoksun olan vatandaşlarla buluşmaya ve aynı ortamı paylaşmaya özen göstereceklerini anlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti:
     Her din, dil, kimlik ve kesimden farklı insanların buluştuğu kültürel çeşitliliğin yarattığı zenginliğe sahip olan kentimiz için kardeşlik hukukunun ayrı bir anlam ve önemi var. İlimizde hem Ramazan boyunca iftar programlarındaki israfın ve Ramazanın ruhuna aykırı gösterişin önlenmesi amacıyla, hem de kardeşlik, birlik ve beraberlik tadıyla vatandaşlarımızla buluşabilmek için Valiliğimiz tarafından 2012 Ramazan boyunca iftar sofraları düzenlenecek bir proje geliştirdik. Bu kapsamda Mersinlileri buluşturacak 3 sabit merkezde iftar çadırı kurulacak.
     Proje kapsamında sabit iftar programlarına ikametleri uzak olanlar ile yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların yararlanabileceği 3 seyyar iftar aracı oluşturulduğunu dile getiren Güzeloğlu, Görevlilerimiz bu araçlarla bahsi geçen vatandaşlarımızın evlerine gidecek ve iftar sofralarını kuracak. Yani bir anlamda iftarı yoksulun ayağına götüreceğiz. Şu an için iftar saatlerinde bin evin kapısını çalmayı planlıyoruz. Ancak ilçelerimizdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlere de kapımız açık diye konuştu.
     Bu sayede Ramazan süresince kenti yöneten ve yönetilenlerin, farklı gelir grubundaki insanların aynı sofra etrafında buluşturulmasının sağlanacağını aktaran Güzeloğlu, proje uygulamasında kamu kaynaklarının kullanılmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     (İftar Sofralarında Sevgi ve Kardeşliği Paylaşalım) sloganıyla yola çıktığımız projenin giderleri, kentimizdeki hayırsever işadamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının ev sahipliğiyle gerçekleştirilecek. Mersindeki birçok kişi ve sivil toplum örgütü, 30 gün boyunca her gün farklı birinin ev sahipliğinde yaklaşık 3 bin kişiye iftar vereceğiz. Proje kapsamında daha fazla kişiye ulaşmak ve kardeşliği, sevgiyi artırmak istiyoruz. Bu kapsamda tüm Mersinlileri iftar çadırlarına bekliyoruz.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber İftarda Gönül Sofrası kuracaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER