Iğdırda Ölü Bayramı

Iğdırda Ölü Bayramı -Nevruz Bayramı öncesi kutlanan Ölü Bayramında vatandaşlar, mezarlıkları ziyaret ederek ölüler için Kur-an-ı Kerim okuyup, ağıtlar yaktı


IĞDIR (A.A) - Iğdırda kutlanan Ölü Bayramında vatandaşlar, mezarlıkları ziyaret ederek ölüler için Kur-an-ı Kerim okuyup, ağıtlar yaktı.
     Nevruz Bayramından bir hafta önce yapılan kutlamalarda, vatandaşlar yakınlarının mezarını ziyaret edip burada birbirlerine ikramda bulundu ve ölüler için dua etti.
     Melekli Beldesi Mezarlığına Ölü Bayramı nedeniyle gelen Ehlibeyt Alimi Kazım Bahçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölü Bayramının yörede yıllardan beri kutlandığını belirterek Nevruz Bayramından önceki Perşembe günü vatandaşlarımız yakınlarının mezarlarını ziyaret eder, Kur-an-ı Kerim okur ve ağıtlar yakardedi.
     İslam Dini ile kültürlerinin birbirine yakın olduğunu ifade eden Bahçi, İnandığımız din ile kültürümüzün birbiri ile ne kadar bağdaştığını ve birbirlerine ne kadar yakın olduğunu görmekteyiz. Bizim dinimizi gereği bu insan öldükten sonra da dirilir. Bu nedenle onları hatırlamak gerekirdiye konuştu.
     Bu bayramla ölüleri unutmadıklarını ve onlar için dua ettiklerini belirten Bahçi, şunları kaydetti:
     Biz bugün var olan kültürümüzün İslam ile birleşmesinin göstergesini burada yaşıyoruz. Hem baharın gelişi hem ortalığın yeşermesi hakikatin, arzulanan bereketin, Allahtan istenen bereketin göstergeleridir. Burada yüz yıllardır süre gelen kültürümüzün yaşatılması sağlanıyor.
    
     Muhabir: Emrah Kocaey- Memet Karaduman
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Iğdırda Ölü Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER