Iğdırda engellilere tekerlekli sandalye desteği

Iğdırda engellilere tekerlekli sandalye desteği


IĞDIR (A.A) - Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından başlatılan Çevremizi Temiz Tutalım Engellileri Özgürlüğe Kavuşturalım kampanyası kapsamında bir öğrenciye tekerlekli sandalye alındı.
     Kampanya kapsamında, 125. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından toplam 6 bin kapak ile bir öğrenci velisi tarafından alınan tekerlekli sandalye, Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü yetkililerine düzenlenen törenle teslim edildi.
     Okul Müdürü Cafer Alagöz, burada yaptığı konuşmada, Çevremizi Temiz Tutalım Engellileri Özgürlüğe Kavuşturalım kampanyasına destek vermek amacıyla öğrencilerin kapak toplamaya başladıklarını belirterek, toplanan kapakları ve duyarlı bir veli tarafından alınan bir tekerlekli sandalyeyi derneğe verdiklerini söyledi.
     Engellilerin bir nebzede olsa kampanyalarına destek vermenin kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Alagöz, şunları kaydetti:
     Bundan sonra okulumuzda bu kampanyaya destek vermek için çalışmalarımız devam edecektir. Buradaki temel amaç engellilere acımak değil, engellilerin engelini beyinde kaldırarak sevgi esaslı desteği kendilerine sunmaktır. Bu kapsamda okulumuz da rehberlik derslerinde de bu konuları işleyerek, engellilerimizin başlattığı bu kampanyaya daha kapsamlı destek vermeyi düşüyoruz
     Dernek Başkanı Garip Samançi de kampanyanın herkes tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade ederek kampanyanın çevre temizliğine de büyük katkı sağladığını vurguladı.
     Iğdır genelindeki bütün okullardan destek beklediklerini anlatan Samançi, Unutmayalım topladığımız her kapak her plastik ambalaj bir engellinin özgürlüğü olacaktır. Bu kapsamda okullarını yetkililerinden tek ricamız öğrencilerimizin topladıkları kapakları ve plastik ambalajları bize ulaştırmalarıdır. Çünkü bizim gidip okullardan alma şansımız biraz zor oluyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda engellilere tekerlekli sandalye desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER