Iğdırda hava kirliliği toplantısı

Iğdırda hava kirliliği toplantısı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Küçük Millet Meclisi (KMM) Forumu Aralık ayı toplantısında Iğdırda hava kirliliği konusunu ele aldı.
     Iğdır Eczacılar Odası İl Temsilciliği toplantı salonunda yapılan Iğdır Küçük Millet Meclisi (KMM) Aralık ayı toplantısına ildeki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
     Iğdır belediyesi çalışanı Çevre Mühendisi Metehan Nazaroğlu, hava kirliliğinin nedenleri, sonuçları ve çözüm önerileri noktasında açıklamalarda bulundu.
     Hava kirliliğinde partikül maddenin üst sınırının 250 olduğunun ifade eden Nazaroğlu, Iğdırda bu oran 600-700 civarlarında seyretmekte dedi.
     Iğdırın çevre sorunlarının başında hava kirliliği geldiğini belirten Nazaroğlu, şunları kaydetti:
     Coğrafi konum itibariyle, çanak şeklinde bir görünüm arz eden çukur ova üzerinde yerleşik bulunan etrafı dağlarla çevrili olan ilimizde özellikle kış aylarında ısınma amaçlı kullanılan katı yakıtlar ve yetersiz hava akımı nedeniyle zaman zaman sınır değerler üzerinde hava kirliliği gerçekleşmektedir. Arz edilen hava kirliliğinin önüne geçmek üzere İlimiz mutlaka doğalgaza kavuşturulmalıdır. İlimizde kükürtdioksit oranı standartların altında 81 il çerisinde 70 il bizden daha kötü durumda fakat partikül oranı ise tam aksine standartların çok üzerindedir.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Iğdırda hava kirliliği toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER