Iğdırda sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı

Iğdırda sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı miting -Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ve Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi tarafından, "Hepimiz Mehmetçik, Hepimiz Karabağlıyız" mitingi düzenlendi (Fotoğraf


IĞDIR (A.A) - Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi (BDM), Ermenistan sınırındaki Alican köyünde "Hepimiz Mehmetçik, Hepimiz Karabağlıyız" mitingi düzenledi.
     ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, mitingde yaptığı konuşmada, Ermeniler tarafından öldürülen Müslümanları anmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Bu konuda haksız duruma düşürüldüklerini öne süren Gülbey, şunları kaydetti:
     "24 Nisan günü, yalancı olan Ermeni diasporasının kendi çıkarı için katliam yalanına sığınacağını biliyoruz. Katliama uğramış halk biziz. Ermeni halkı katliama uğramamış. Bu yalan söylentiden başka bir şey değil. Dünyanın bu yalana kanmaması gerekiyor. 1915-1918 yıllarında bulunduğumuz bu topraklarda yüzlerce insan katledildi. En yakın tarihte 1992de Hocalıda ve Karabağda yapılan katliamlar halen gözler önünde ve izleri daha silinmedi. Dünya bu olaya göz yumuyor. Dünya burada vicdansızlık yapıyor."
     BDM Başkanı İsmail Ağev de Ermenilere arşivlerini açma çağrısında bulunarak, "Ermeni çetelerinin Türkiyede yaptığı katliamları, açılan toplu mezarlarda açıkça görmekteyiz. Daha açılmayan toplu mezarları bütün dünya önünde açmak için beklemekteyiz. Azerbaycanda binlerce masum halk katledildi. Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarılarını parlamentolarında kabul eden devletleri, Ermenilerin yalanlarına alet oldukları için kınıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Iğdırda sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER