Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eraslan: -"Kentte bulunan elma bahçelerinde, iç kurduna karşı çalışma başlattık"


IĞDIR (A.A) - Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan, "Kentte bulunan elma bahçelerinde, iç kurduna karşı çalışma başlattık" dedi.
     Eraslan, yaptığı açıklamada, kurulan elektronik tahmin ve erken uyarı cihazlarından alınan iklim verilerinin, değerlendirme çalışmaları sonucunda bahçelerde ilaçlama yapıldığını söyledi.
     Çiftçileri, cep telefonundan mesaj yoluyla ilaçlama çalışmaları hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Eraslan, şunları kaydetti:
     "Kentte bulunan elma bahçelerinde, iç kurduna karşı çalışma başlattık. Çiftçilerimizin zaman geçirmeden söz konusu zararlıya karşı, 3 gün içinde elma bahçelerini ilaçlamaları konusunda gerekli duyurular mesaj yoluyla toplu şekilde ulaştırıldı. Çiftçilere, kullanılan ilacın etki süresine bağlı olarak, bu ilk ilaçlama tarihinden 10-15 gün sonra ikinci bir ilaçlamanın daha yapılması gerektiği konusunda bilgi verdik. Ayrıca, bitki koruma ürünlerinin reçete ettirmek için, üreticilerimizin müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir."
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER