Iğdır Valisi Pek: Muharrem ayının

Iğdır Valisi Pek: Muharrem ayının onuncu günü İslam tarihi açısından birçok mühim hadisenin gerçekleştiği gündür


IĞDIR (A.A) - Iğdır Valisi Ahmet Pek, Muharrem Ayının 10uncu gününün İslam tarihi açısından birçok mühim hadisenin gerçekleştiği gün olduğunu belirtti.
     Vali Pek, Aşure Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Muharrem Ayının önemine değindi. Pek, mesajında şu ifadelere yer verdi.
     Hz. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyinin ve çoğu Ehlibeyt mensubu 70den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbelada şehit edilmesi, bütün Müslümanlar için büyük bir acının tarihidir. Günümüzde Müslümanlara düşen önemli görevlerden biri, bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak ve birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır. Bugün tüm Müslüman alemi Kerbalanın sızısını yüreğinde hissediyor. Hz. Peygamberimizin torunlarına kıyanlar, bizlere kenetlenmeyi acı bir deneyimle öğretmiş oldular. Hepimiz biriz beraberiz, kardeşiz.
     Vali Pek, Bu duygu ve düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır Valisi Pek: Muharrem ayının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER