Iğdırlı inşaat işçisinin zorlu yaşamı

Iğdırlı inşaat işçisinin zorlu yaşamı -Kentte bir inşaat işçisi, görme engelli babası, 3 diyaliz hastası erkek kardeşi ve çocuklarına inşaatlarda çalışarak bakıyor -İnşaat işçisi Eray: Tek istediğim kardeşlerimin iyi olması. Y


IĞDIR (A.A) - Emrah Kocabey - Iğdırda bir inşaat işçisi, görme engelli babası, 3 diyaliz hastası erkek kardeşi ve 5 çocuğuna inşaatlarda çalışarak bakıyor.
     Kentte 7 Kasım Mahallesinde yaşayan 40 yaşındaki Zeki Eray, gözleri görmeyen 84 yaşındaki babası, diyaliz hastası erkek kardeşleri ve 5 çocuğunun geçimini inşaatlarda çalışarak sağlıyor.
     Eray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 kişilik ailesinin geçimini zor şartlar altında karşılamaya çalıştığını söyledi. İnşaatlarda çalışarak ailesine destek olduğunu ifade eden Eray, bu zorlu yaşamda en büyük isteğinin diyaliz hastası erkek kardeşlerinin sağlığına kavuşması olduğunu belirtti.
     Geçimlerini bir şekilde karşıladığını, kardeşlerinin tedavisi konusunda yetersiz kaldığını anlatan Eray, kardeşleri Sıddık, İsmail ve Yaşar Erayın böbrek nakli olması gerektiğini, bu konuda destek beklediklerini söyledi. Eray, şöyle konuştu:
     Zor şartlarda 5 çocuğum, kardeşlerim ve babama bakıyorum. Maddi sıkıntılar çekiyorum. Kardeşlerim 3 ayda bir ücret alıyorlar o da yetmiyor, çok zorluk çekiyoruz. Evimizin durumu çok kötü, her yeri çürümüş. Yağmur yağdığı zaman çatısı damlıyor, yaşanılmaz hale geliyor. İnşaatlarda çalışarak kardeşlerime ve babama bir şekilde bakıyorum. Tek istediğim kardeşlerimin iyi olması. Yetkililerden kardeşlerime destek olmalarını istiyorum. Maddi anlamda bir şey beklemiyorum. Sadece kardeşlerimi tedavi etsinler. İşe gittiğimde aklım sürekli evde kalıyor. Kardeşlerimi bu şekilde görünce üzülüyorum.
     Kardeşlerine nakil yapılması halinde üzerindeki ağır yükün azalacağını belirten Eray, onları bu zor günlerinde yalnız bırakmak istemediğini, diyaliz hastası kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu kaydetti.
    
     -Organ nakli için destek bekliyoruz-
    
     Görme engelli baba Memduh Eray da oğlunun desteğiyle yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.
     Eray, 3 oğlunun genç yaşta diyaliz hastalığına yakalanmalarının üzüntüsünü yaşadığını, organ nakli için destek beklediklerini belirterek, Çocuklarım için bir çare bulunmasını istiyorum. Çok sıkıntı yaşıyorlar. Bu yaşlarında eriyip bitiyorlar. Yetkililerden istediğim çocuklarımı tedavi etmeleri. Bu beni çok mutlu edecek dedi.
     Diyaliz hastası Sıddık Eray da 2 kardeşi ve kendisinin hastalıkları nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini, çalışamadıklarını söyledi.
     Hastalığa yakalandıktan sonra eşinin de kendisini terk ettiğini anlatan Eray, Bu şekilde bir hayat yaşamak istemiyoruz. Tek istediğimiz tedavi olmak. Ağabeyim bize bakmaya çalışıyor, çok zorlanıyor. Tedavi olarak ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırlı inşaat işçisinin zorlu yaşamı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER