İKAda devir teslim töreni

İKAda devir teslim töreni -İKA Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız: -Kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmeyi ve kaynakların etkin kullanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Kilis Valisi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirilerek kaynakların etkin kullanılmasını amaçladıklarını söyledi.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata, İKAda düzenlenen törenle, dönem başkanlığını Kilis Valisi Tapsıza devretti. Tapsız, burada yaptığı konuşmada, ajansın gerçekleştirdiği programlardan hem kamu hem de özel sektörün faydalanmasını arzu ettiklerini belirtti.
     İKAnın 5 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Tapsız, Kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmeyi, kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Asıl amacımız bu. Kalkınma ajansları bu amaçla kuruldu. Şu anda ülkemizde 26 kalkınma ajansı var. Kalkınma ajansımız kurulduğundan beri mali destek programlarına çıktı. 2013 için 19 milyon TLlik bir mali destek çağrısına çıkıldı. Ama bunu ikiyle çarptığımızda 38 milyon TL ediyor. Ayrıca özel sektöre yönelik programlar var diye konuştu.
     Vali Ata ise 2012de bakanlığın emir ve talimatları doğrultusunda özel sektöre yönelik proje çağrısına çıkmadıklarını, genellikle kamunun yaptığı bir takım projeleri desteklediklerini hatırlattı.
     Ajansın illerin tanıtımına yönelik bir çok faaliyete destek verdiğini anlatan Ata, 2013 yılı için ciddi bir kaynak ayrıldı. Projeler desteklenecek. İnanıyorum ki 2013de uygulanacak projelerle bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılığı kısmi de olsa azaltılmaya gayret edilecek diye konuştu.
     Bu arada, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu da iki yıldır sürdürdüğü yönetim kurulu üyeliğini Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslana devretti.
     Toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Metin Karakuş ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan katıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İKAda devir teslim töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER