İki şehir Gülcan anne için seferber

İki şehir Gülcan anne için seferber oldu -Antalyada yaşayan talasemili iki çocuk annesi Gülcan Avşarın hikayesinin AA muhabiri tarafından gündeme getirilmesinin ardından Antalya ve Bursa halkı, aile için seferber oldu -Antalyad


BURSA (A.A) - Güç Gönel - Büşra Nur Özcan - Antalyada talasemili kızlarını hayatta tutmaya çalışırken bir yandan da yoklukla mücadele eden Gülcan Avşarın yardım çağrısına Türkiye seyirci kalmadı.
     Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin Antalyada yaşayan ikisi talasemi hastası 3 çocuk annesi Gülcan Avşarın hikayesini anlatan haberi, pek çok kurum ve hayırseveri harekete geçirdi. Haberin ardından Antalyadaki bir tüp bebek merkezi, talasemili kardeşlerin dünyaya gelecek sağlıklı kardeşlerinden alınacak ilikle hayata bağlanmasını sağlamak üzere, ailenin tüp bebek işlemlerini ücretsiz karşılamayı taahhüt etti.
     Anne Gülcan Avşar, Antalya Tüp Bebek Merkezine gelerek işlemi gerçekleştirecek Opr. Dr. Kemal Özgür ile görüştü. Kayıt işlemleri yapılan ve hamileliğe uygun olup olmadığı muayene ile incelenen Gülcan Avşarın yeniden anne olmasında sakınca görülmedi.
     Opr. Dr. Kemal Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülcan Avşarın durumunun çok iyi olduğunu, tüp bebek yöntemiyle yeni bir bebek sahibi olabilmesi için önünde bir engel görünmediğini kaydetti. Gelecek bir ay içinde işlemlerin başlayacağını belirten Özgür, Sonrasında 15-20 gün tedavi uygulanacak. Bunun ardından 9-10 gün içinde de sonucu öğreneceğiz. İnşallah her şey yolunda gider dedi.
     Özgür, tek bir işlemle iki kız kardeş için de ilik şansı doğabileceğine işaret ederek Özgür, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Tüp bebek genelde çocuk sahibi olamayanlara yardımcı olan bir teknik. Ancak en anlamlı alan bu. Birilerinin hayatını kurtarıyorsunuz. Biz de buna büyük ilgi gösteriyoruz. Bize başvuran ve ekonomik durumu iyi olmayan hastalara işlemi ücretsiz olarak yapıyoruz. Sadece laboratuvardaki genetik ayıklama masrafı ve eczane giderlerini karşılamalarını istiyoruz.
     Kemal Özgür, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelecek bebeğin dokusunun talasemili kardeşlere uyum sağlama ihtimalinin ise yüzde 50 olduğuna dikkati çekti.
     Öte yandan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, kız kardeşlerin tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki uzmanlardan durumları hakkında bilgi aldı. Antalya Valiliğinin talimatıyla ailenin yaşadığı Kepez ilçesi Kaymakamlığı, Sağlık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlileri, Avşar ailesinin ihtiyaçlarını tespit etti.
    
     -Bursada Maaşımdan 1 lira kampanyası başlatıldı-
    
     Ailenin hikayesi sadece Antalya değil, Bursa halkını da harekete geçirdi. Aile için Bursada başlatılan kampanyada, internet üzerinden yayın yapan bir radyo kanalında program sunan Gülşen Akarsu Özkan etkili oldu.
     Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Ocaktaki radyo programında günün konusunun, Bana öyle bir şey söyleyin ki mutlu olduğunuza inandırın olduğunu belirterek şöyle konuştu:
     İnsanlar öyle şeyler söylediler ki... Program esnasında gazetede bir haber gözüme çarptı. Antalyada bir aile var. Ailenin en büyük derdi, çocuklarının sağlığının yerinde olmaması. Bu haber de günün konusuyla alakalıydı. Benim amacım, biraz ibret almak, feyz almaktı. Çok kısa bahsettim bu haberden. Anonstan 5 dakika sonra bir dinleyici aradı. Aslında bu kampanyanın isim sahibi de o. Kendisi, bizim yayınımızdan birkaç gün önce Maaşımdan 1 lira diye bir kampanya başlatmayı düşünmüş. Haberi duyduktan sonra çok etkilendiğini, çalıştığı firmada bir yardım kampanyası başlatmaya karar verdiğini anlattı. Herkes maaşından 1 lira verse, aylık bir miktar para toplarım ve bu paraları Antalyaya gönderirim dedi. Ben de çok sevindim, çok duygulandım ve kampanyayı büyütmeye karar verdik.
     Özkan, yayından çıkar çıkmaz AAnın Antalya Bölge Müdürlüğünde haberi hazırlayan muhabirle görüştüğünü, daha sonra birlikte neler yapılabileceğini kararlaştırdıklarını söyledi. Anne Gülcan Avşarı da telefonla aradığını ve annenin öyküsünü bir de kendisinden dinlediğini belirten Özkan, Daha sonra iki büyük kumbara oluşturduk. Bu kumbaraları çalıştığım kurumun danışmasına yerleştirdim. Burada cebimizde kalan bozuk paraları atacağız. Eleman açısından büyük bir kapasiteye sahip fabrikamız var. Bir kumbara da orada duracak bir ay boyunca. Bir tanesini de gezdirmeye karar verdik. Arayan firmalara götürüp bırakacağız. Bir gün bir firmada, ertesi gün başka bir firmada kalacak dedi.
     Ailenin tüp bebek masraflarının karşılanacağı haberinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Gülşen Akarsu Özkan, radyo yayınının ikinci gününde yurt dışından da telefonlar gelmeye başladığını anlattı. Gelen desteklerle aileye ev almayı planladıklarını kaydeden Özkan, Bursada bir mobilya fabrikasının evin eşyasını karşılamayı taahhüt ettiğini, bir konfeksiyonun aileye giyim yardımında, Antalyadaki bir firmanın da gıda yardımında bulunacağını açıkladığını söyledi.
     Bir ayın sonunda paranın eksik kalması halinde iş adamlarını ziyaret ederek kalan kısım için destek isteyeceklerini ifade eden Özkan, Topladığımız paraları Bursa Valiliği bizden alacak ve Antalya Valiliğine ulaştıracak. Antalya Valiliği de parayı aileye verecek diye konuştu.
    
     -İçim içime sığmıyor-
    
     Yaşanan gelişmeler, talasemili Sümeyye ve Meryem kardeşlerin yanı sıra, hayattan umudunu kesen anne Gülcan Avşarı da hayata bağladı. Ekonomik güçlüklerle mücadele ederken çocuklarını hayatta tutabilmek için de savaşan Gülcan Avşar, uzun bir aradan sonra yeniden gelecek için ümit etmeye başladı.
     Çocukluğundan beri zorluklarla mücadele ettiğini, yaşadıkları acılar karşısında hayatı boyunca bir daha gülmeyeceğine inandığını anlatan Avşar, Ne çocukluğumu ne gençliğimi ne de anneliğimi anladım. Şimdiyse yaşanan gelişmelere inanamıyorum. Hem çok seviniyorum hem de bir yandan (Ya olmazsa) diye korkuyorum. İçim içime sağmıyor diye konuştu.
     Gülcan Avşar, çocuklarının iyi beslenmesi gerektiğini, ancak ellerindeki imkanlarla bunu sağlamakta güçlük çektiğini söyledi. Çocuklarının temiz bir ortamda büyümesi gerektiğini, ancak sağlıksız şartlarda yaşadığını belirten Avşar, Başbakanıma sesleniyorum, sevgili Emine ablama sesleniyorum. Eğer sesimizi duyar ve bizi ararsa çok sevinirim. Bize bir el uzatsın, hayatımızı kurtarsın diye konuştu.
     Antalyada bir gecekonduda yaşayan Gülcan ve İrfan Avşar çiftinin dünyaya gelen 3 kızından ikisinin talasemi olduğu anlaşılmıştı. Çocuklarının sağlık sorunlarıyla ilgilenirken bir yandan da ekonomik güçlüklerle mücadele eden ailenin öyküsünü AA muhabiri kamuoyuna duyurmuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İki şehir Gülcan anne için seferber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER