İki yıllık Süper Kupa özlemi bitiyor

İki yıllık Süper Kupa özlemi bitiyor -TFF Süper Kupa maçının iki yıl aradan sonra Erzurumda oynanacak olması hem taraftarı hem yöneticileri heyecanlandırdı -Erzurum Valisi Öztürk: Bütün Türkiyenin o akşam televizyonlara kilitle


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak final maçıyla birlikte, taraftarın iki yıllık Süper Kupa özlemi de sona erecek.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumun büyük organizasyonlara alışık olduğunu belirterek, TFF Süper Kupa maçının oynanacağı yer için iyi bir seçim yapıldığını söyledi.
     Süper Kupa maçının bütün hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Öztürk, Güzide iki kulübümüzün taraftarının iyi bir misafirperverlik göreceği yerdir Erzurum. Şehrimiz buna alışıktır, karşılaşmayla ilgili bütün hazırlıkları tamamlamıştır. Bizim açımızdan gerek emniyet tedbirleri bakımından, gerek diğer hususlarda stadyumumuz hazır. Bu hususta son rötuşları yapıyoruz diye konuştu.
     Geçen yıl yaşanan çeşitli sıkıntılar nedeniyle Süper Kupa maçının ertelendiğine değinen Öztürk, şunları kaydetti:
     Süper Kupa maçına biz geçen yıl da hazırlanmıştık, biliyorsunuz geçen sene de Erzurumda oynanacaktı. Bu heyecanı Türkiye adına da yaşıyoruz. Bütün Türkiyenin o akşam televizyonlara kilitleneceği bir saatte, hem Erzurumun tanıtımı bakımından hem de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapma bakımından son derece mutluyuz. Bir festival havası içerisinde olmasını temenni ediyoruz. Ve öyle olacağını umuyoruz. Dostluk, barış kazansın. Hangi takım iyiyse o kazansın. Bizim açımızdan hangi takımın kazanacağı hiç önemli değil. Ama barış içerisinde, dostluk içerisinde kazanılsın istiyoruz. Çünkü burada olabilecek şeyler, Türkiyenin geri kalanını da etkileyebilir.
     Erzurumda Süper Kupa maçı için ılımlı bir havanın olduğunu belirten Öztürk, kentte hiçbir problemin olmadığını, sadece tamamen bilet alımıyla ilgili izdihamdan kaynaklanan bir durumun yaşandığını dile getirdi.
     Süper Kupa maçının bölge insanı için büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Öztürk, Tabii bizim için bir şenlik, bir eğlence. Hem ramazan hem süper kupa maçı üst üste geldi, büyük bir fırsat Erzurum için. Organizasyonun ekonomik olarak da kente katkısı olacaktır. Elbette bir hareketlilik yaratıyordur dedi.
    
     -Türk futbolunun devleriyle Anadolu arasında köprü kurulmuş olacak-
    
     Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de bir yıl gecikmeli de olsa Erzurumda Süper Kupa maçının coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.
     Kentte geçen yıl oynanması planlanan Süper Kupa maçının çeşitli nedenlerden dolayı iptal edildiğini anımsatan Küçükler, şöyle devam etti:
     Erzurumda normalde 2011 Türkiye Süper Kupa final maçı oynanacaktı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki bu karşılaşma, çeşitli nedenlerden dolayı iptal edildi. Böylece Türkiyede 2006 yılından bu yana kesintisiz bir biçimde devam eden Süper Kupa maçları ilk kez sekteye uğramış oldu. Erzurumda 12 Ağustosta yapılacak olan final maçı önemli, çünkü Süper Kupa özlemi bu maçla sona ermiş olacak. Futbol severler güzel bir buluşmayla doyasıya futbol keyfi yaşayacak. Bu maçla aynı zamanda Türk futbolunun devleriyle Anadolu arasında bir köprü de kurulmuş olacak.
     Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Saim Özakalın ise Süper Kupa maçını önemsediklerini belirterek, bu tür organizasyonların sürekli hale getirilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
     Süper Kupa maçının Erzurumda oynanacak olmasının bölge açısından bir tecrübe olacağını ifade eden Özakalın, Şehirdeki bu organizasyon, bayram havasını şenliğe dönüştürdü. Biz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu karşılaşmada ev sahipliği görevi üstlenmemizin, bunun bir sosyal, kültürel vazifemiz olduğunun da bilincinde olmalıyız. Gelen misafirlerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında her türlü fedakarlığı göstermemiz gerekiyor dedi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İki yıllık Süper Kupa özlemi bitiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER