İkisu Tarsun Artabel Vadisi Köyleri Yardımlaşma

İkisu Tarsun Artabel Vadisi Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Üçel: Amacımız, teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin tekrar hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılmasıdır (Fotoğr


GÜMÜŞHANE (A.A) - İkisu Tarsun Artabel Vadisi Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tacettin Üçel, amaçlarının teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tekrar hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu söyledi.
     Üçel, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, köyler arasında birlik ve beraberliğin artırılması, köylerin sorunlarının çözülmesi amacıyla 2 yıl önce 22 köyün bir araya gelmesiyle kurulduklarını belirtti.
     Kısa süre içerisinde dernek olarak birçok etkinliğin gerçekleşmesini sağladıklarını ifade eden Üçel, Yeri geldiğinde bölgemize katkı sağlayacak maden şirketlerinin ve HESlerin yanında olduk. Yeri geldiğinde ise çevreye zarar veren bu şirketlerin karşısında durduk. Bu bakış açımızın bundan sonra da devam edeceğini herkesin bilmesini istiyorum dedi.
     Derneğin amacının teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tekrar hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu kaydeden Üçel, şunları söyledi:
     Yöremizde yer alan köylerin sorunlarını gidermek için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Sorunların çözümünde Gümüşhane Valisi Yusuf Maydanın ve ilimizdeki bürokratların büyük desteğini gördük. Hangi sıkıntıyla Valimizin karşısına çıksak bize yardımcı olma konusunda desteklerini esirgememişlerdir. Başta Valimiz olmak üzere desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İkisu Tarsun Artabel Vadisi Köyleri Yardımlaşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER