İkizce köyünün su sorunu çözüldü

İkizce köyünün su sorunu çözüldü -Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kaya: Çıkan bu suyun depoya ulaştırılarak vatandaşın hizmetine sunulması gerekiyor. Bu yıl bunu da gerçekleştireceğiz


MALATYA (A.A) - Malatya İl Özel İdaresi, Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce köyünün su sorununu çözdü.
     Malatya İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce köyde sondaj çalışması yapıldı.
     Daha önce de sondaj çalışması yapan ancak su bulamayan ekipler, bu defa suya ulaştı. Sondaj sonucu, kaynaktan saniyede 12 litre su aktığı bildirildi.
     Köyü ziyaret eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki köyde yerleşimin dağınık olduğunu belirtti.
     İçme suyu sıkıntısı çeken köyün sorununu çözmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Kaya, çalışmalar sonucunda 75-80 metre derinlikte suya ulaşıldığını aktardı.
     Kaya, Çıkan bu suyun depoya ulaştırılarak vatandaşın hizmetine sunulması gerekiyor. Bu yıl bunu da gerçekleştireceğiz. Köy sakinleri, içme suyu sıkıntısı çekmeyecek. Bu çalışmamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Muhtar Hüseyin Yazlak ise çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İkizce köyünün su sorunu çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER