İl Genel Meclisinden ek derslik yapımına

İl Genel Meclisinden ek derslik yapımına onay


KONYA (A.A) - Konya İl Genel Meclisi, okullardaki derslik açığının kapatılması için gereken kararı çıkardı.
     Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, mecliste yaptığı konuşmada, Hükümetin çıkardığı 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında derslik açığının giderilmesi konusuna önem verdikleri belirtti.
     Bazı ilçelerde ek dersliklerin ihtiyaç hale geldiğini vurgulayan Selvi, Valimiz Aydın Nezih Doğan öncülüğünde İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile konsensüs sağlayarak, bu açığı bir an önce kapatacağız diye konuştu.
     Toplantıda, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu üyesi Turan Peker ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Savaş Yılmazın ek derslik ile bakım ve onarım taleplerine yönelik eylül ayında yaptıkları inceleme çalışmalardan oluşan raporlar konuşuldu.
     Yapılan müzakerenin ardından raporlar geldiği şekliyle kabul edildi.
     Raporların onaylanmasıyla alınan karara göre, 55 ek derslik, toplam 18 derslikli 3 okul binası, yemekhane, bina güçlendirilmesi ve onarımı, tuvaletlerin okul içerisine alınması, okul girişlerinin ayrılması ve kazan daire yenilenmesi işleri, 2012 Performans Planı kapsamında yapılacak.
     Yapım, bakım ve onarım işleri için, 2012 Performans Planı dahilinde İl Özel İdaresi bütçesinden 5 milyon 575 bin lira ödenek ayrıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber İl Genel Meclisinden ek derslik yapımına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER