İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantıları

İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantıları -Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş, meclise bilgi verdi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantısında Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında meclis binasında yapılan toplantıda, açıklamalarda bulunan Aktaş, son yıllarda eğitime 35 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.
     Gümüşhanede devlet imkanlarıyla gelen yatırımların rantabl şekilde kullanımı ve en hızlı şekilde hizmete dönüştürülmesi noktasında gayretlerinin sürdüğünü belirten Aktaş, mahkemeye intikal etmiş Aysın Rafet Ataç ve Yusuf Çiftçioğlu okullarıyla ilgili açıklama yaptı.
     Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili kamuoyunda tereddüte neden olacak algı ve açıklamaların olduğunu ifade eden Aktaş, şunları söyledi:
     Gümüşhane, yüzde 66 meslek lisesi ve yüzde 34 civarında da akademik liseye sahip bir ildir. Dolasıyla YGS, LYS gibi akademik sınav sisteminde meslek liselerimiz kendi bünyesinde yüzde 60lık genel lise programı görüyor. Sınava girdiğinde bu öğrenci okulda muhatap oldukları derslerin yüzde 60ı ile karşılaşıyor. Meslek lisesi yüzde 60lık bir enerji sarfiyatı var, genel ve akademik liselerin ise yüzde 100lük bir enerji sarfiyatı var. Bunları eşit mütalaa ettiğimiz zaman bir eşitsizlik söz konusudur. Bu bağlamda meslek liselerini çıkardığımızda ilimizdeki durum gayet güzel bir noktadır. Gümüşhaneye sosyal bilimler lisesi kazandırmak için herkesten destek bekliyoruz.
     Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Çobanoğlu, Aktaşa verdiği bilgilerden ötürü teşekkür ederek, İl Özel İdaresinin her yıl bütçesinin yüzde 20lik bölümünün milli eğitim faaliyetlerine destek amacı ile ayrıldığını, 2013 yılı için ayrılan ödenek miktarının 2 milyon 769 bin 276 lira olduğunu belirtti. Çobanoğlu, eğitime desteklerinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER