İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısı

İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısı


SAMSUN (A.A) - Samsunda İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
     Kadın Dostu Kentler Ortak Programı kapsamında bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kadın Dostu Kentler Projesi Samsun İl Koordinatörü Ruşen Ayaz, Samsunun kadın dostu bir kent olma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
     Sorunların çözümüne yönelik İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulunun aktif çalışmalar yürüttüğünü belirten Ayaz, Sorunların çözümüne yönelik faaliyetlerin belirlenmesi için kurul ilgi ve çalışma alanlarına yönelik altı ana başlık altında gruplara ayrılmıştır. Bu gruplar, eğitim, sağlık, istihdam, şiddetle mücadele, karar mekanizmalarının katılımı ve kentsel hizmetlerdir. Her grup kendi içinde toplantılar gerçekleştirmiş, ildeki sorunları masaya yatırmış ve Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı (SYEEP) oluşturulmuştur. Plan oy birliğiyle onaylanmış ve uygulama süreci başlamıştır dedi.
     Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Birgül Bilgin ise 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu hatırlatarak, Kadınlar ve kız çocukları toplumsal ve ekonomik olanaklardan eşit oranda yararlanamıyor. Türkiyede her beş kadından ikisi şiddet görüyor. Kadınlar çalışma yaşamında yoklar, çalışanların çoğu ise düşük ücretli ve sosyal güvencesiz çalışıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER