İl Milli Eğitim Müdürü Şeker:

İl Milli Eğitim Müdürü Şeker: -Çocukların yetişmesine yönelik, devletin ürettiği eğitim hizmetinde aile katkısı önemlidir


BARTIN (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, çocukların yetişmesine yönelik, devletin ürettiği eğitim hizmetinde aile katkısının önemli olduğunu bildirdi.
     Şeker, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ilk yarısının sona ermesi nedeniyle yayımladığı mesajında, eğitim-öğretim yılının başlangıcında ülke ve Bartında eğitim adına çok önemli ve faydalı değişiklikler olduğunu belitti.
     Bilgiye ulaşma ve kullanmanın, tarihte hiçbir zaman diliminde olmadığı kadar kolay hale geldiğini ve 12 yıllık zorunlu kesintili eğitim uygulamalarının bu değişimin habercisi olduğunu ifade eden Şeker, şunları kaydetti:
     Bu yaklaşım ile çocuklarımızın pedagojik olarak yaşlarına uygun, ayrı mekanlarda doğru eğitim almalarını sağladık. Bu sene başı itibariyle geçtiğimiz taşımalı eğitimden yararlanan çocuklarımıza öğlen yemeklerinde sıcak yemekle tanıştırdık. Sayın Bakanımız Ömer Dinçerin başlattığı okullar hayat olsun projesiyle okulları öğrencilerimizin haricinde halkımızla da buluşturma gayreti içerisindeyiz. Bartında eğitimi yüceltmenin ve yükseltmenin gereklerini bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Öncelikle iyi bir eğitim ailede başlar. Çocuklarımızın yetişmesine yönelik olarak, devletimizin ürettiği eğitim hizmetinde aile katkısı son derece önemlidir. Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken kişiliğini incitmeden duygularınızı aktarınız, onları suçlamaktan kaçınınız. Arkadaşları ya da kardeşleri ile kıyaslamayınız. Çözüm yollarını birlikte üretiniz. Öncelikle tatil boyunca dinlenmesine ve eğlenmesine imkan veriniz. Çözüm yollarını uygulaması için teşvik edip, çabalarını mutlaka övünüz. Çocuğun öz saygısını ve kendine olan güvenini sarsmayınız
     Şeker, il genelinde 6 anaokulu, 26 birleştirilmiş sınıflı ilkokul, 56 ilkokul, 44 ortaokul, 25 lise ve dengi okullarda yaklaşık 32 bin öğrencinin karne aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İl Milli Eğitim Müdürü Şeker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER