İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atsız:

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atsız: -İhtiyaç fazlası işçiler kurumda kaldığı sürece talep edilen maaş zammını yapamayız


KAYSERİ (A.A) - İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, kurumlarındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, İhtiyaç fazlası işçiler kurumda kaldığı sürece talep edilen maaş zammını yapamayız dedi.
     Atsız, düzenlediği basın toplantısında, bugüne dek yetkili sendika ile 6 toplu iş sözleşmesi görüşmesi yapıldığını söyledi.
     Bu görüşmelerde 2 konu üzerinde anlaşma sağlanamadığını ifade eden Atsız, şöyle devam etti:
     Kurumumuzda 352 işçimiz var. Bunlardan 200ü ihtiyaç fazlası. 200 işçinin 149u da emekliliği hak etmiş durumda. Maliye Bakanlığı Köy Hizmetleri kökenli işçi ve memurların maaşlarını gönderiyor. Bu yıl 21 milyon lira gönderdi. Ancak, hak etmesine rağmen emekli olmayan çalışanlar nedeniyle ödeme sıkıntısı çekiyoruz. 149 kişinin net maaşı 2 bin 952 lira. Buna harcırah, yolluk, arazi tazminatı, fazla mesai de eklendiğinde 4 bin 250 lira net maaş alan işçimiz var. Köy Hizmetlerinden gelen bu işçilerimizin maaşı minimum 2 bin 400-2500 lira, maksimum da 4 bin 500 lirayı buluyor. Bu işçilerin her birinin kuruma maliyeti ise aylık 5 bin 479 lira.
     Atsız, ihtiyaç fazlası işçiler kurumda kaldığı sürece talep edilen maaş zammını yapamayacaklarına dikkati çekerek, Bu durumda istedikleri zammı yapabilmemiz için bir alternatif daha var. O da okul, sağlık ocağı, kilitli parke yapımı gibi yatırımlarımızdan vazgeçmemiz. Bu doğru değil dedi.
     Sendikanın ihtiyaç fazlası işçilerin okullarda görevlendirmesine de karşı çıktığını dile getiren Atsız, şunları anlattı:
     Bu işçilere dozer alın, greyder alın, çalışsınlar diyorlar. Kayserinin dozerlik, greyderlik işi kalmadı. Hem biz işçi değil, memur ağırlıklı bir kuruluşuz. İşçiler greve çıksa da hizmetlerimiz aksamaz. Çünkü, bütün işlerimizin ihalesi yapıldı, çalışmalar sürüyor. Bizim işimiz bu yatırımları kontrol etmek. Bunu da mühendislerimiz, memurlarımız yapıyor.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atsız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER