İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karahasan:

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karahasan: -Tüm bu zorluklara rağmen, göreve başladığımız günden bugüne kadar heyecanımızı ve sevdamızı kaybetmeden çok önemli işler yaptık


KASTAMONU (A.A) - İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Tüm bu zorluklara rağmen, göreve başladığımız günden bugüne kadar heyecanımızı ve sevdamızı kaybetmeden çok önemli işler yaptık dedi.
     Karahasan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresinin mevcut coğrafyası ile görev alanındaki envanter çeşitleri ile Türkiyede ilk 10 içerisinde yer aldığını belirterek, köy sayısı itibari ile Türkiyede üçüncü, 3 bin 690 ünite ve 9 bin 300 kilometre yol ağı ile de 81 il içerisinde birinci olduğunu söyledi.
     Zor ve geniş bir coğrafyada görev yaptıklarını ifade eden Karahasan, Tüm bu zorluklara rağmen, göreve başladığımız günden bugüne kadar heyecanımızı ve sevdamızı kaybetmeden çok önemli işler yaptık diye konuştu.
     Karahasan, havaalanı Kastamonu, halkı ve bu bölge için çok önemli bir yatırım olduğunu aktararak, yaptıkları çalışmalarla pistin uluslararası normlara uygun bir pist haline getirildiği ifade etti.
     Pist uzunluğunun 2 bin 250 metre, genişliği ise 60 metreye çıkarıldığını vurgulayan Karahasan, şöyle konuştu:
     Bugüne kadar havaalanı için 60 milyon lira değerinde dolgu yaptık. Ancak kendi kum ocaklarımızı, ekipman ve personelimizi kullandığımız için sadece akaryakıt ve mesai ücreti olarak 10 milyon lira harcadık. Bugüne kadar ise havaalanı için toplam 110 milyon lira yatırım yapıldı. Bunun 80 milyon lirasını İl Özel İdaresi, 30 milyon lirasını ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) karşıladı.
     Burada yapılan iş, öyle eften püften işler değil. Bu tür yatırımlarda 3-6 ay gibi gecikmelerin bir önemi yok. Zaten geçen yılın ağır kış şartlarından dolayı çalışmalara 50 gün geç başladık. Bu proje önemli bir proje. Bu proje 100 yıllık bir proje. Bizim çocuklarımıza da yetecek bir proje. Kastamonu Havaalanımız, kendi sınıfının en iyisi olacak. Annex 14 kriterlerine uygun yapılmıştır.
    
     -En geç bahar sonunda açılacağını umuyorum-
    
     Karahasan, havaalanını açmanın kendi ellerinde olan bir şey olmadığının altını çizerek, havaalanının 1 ay içinde geçici kabulü yapılarak, DHMİye teslim edileceğini aktardı.
     DHMİ yetkililerinin 15 Nisan-30 Mayıs tarihleri içerisinde açacağız dediklerini ifade eden Karahasan, şöyle devam etti:
     En geç bahar sonunda açılacağını umuyorum. Hiç kimse bu havaalanının yarın açılmasını benim kadar isteyemez. Kastamonuda yaşayan herkese, bu havaalanının çalıştığın göstermek elzem. İlk olarak İstanbul-Kastamonu seferi açılacak. Havaalanını aktif tutmalıyız. Çalıştığını gösterirsek, diğer firmalarda gelecektir.
     Karahasan, Köy Altyapılarını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 2005-2012 yılları arasında 195 milyon ödenek geldiğini belirterek, bu ödenekle 4 bin 832 projenin 4 bin 809unun tamamlandığını söyledi.
     Yurduntepe Kayak Merkezi projesinin geçen sene ihalesinin yapıldığını hatırlatan Karahasan, 3 bin 40 metrelik pist ve teleferik tesisi yapılacağını kaydetti.
     Karahasan ayrıca, İl Özel İdaresi tarafından yapılan diğer yatırımlarla ilgili de bilgiler verdi.
    
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karahasan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER