İl Sağlık Müdürlüğünden Ramazan ayına özel

İl Sağlık Müdürlüğünden Ramazan ayına özel danışma hattı -Kurulan Beslenme ve Sağlık Danışma Hattını arayan vatandaşlara Ramazan ayına özel beslenme ve sağlıklı yaşam önerileri verilecek


BURDUR (A.A) - Burdur Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, Ramazan ayında vatandaşların beslenme ve sağlık sorunlarında başvurabilmeleri amacıyla Beslenme ve Sağlık Danışma Hattı kurulduğunu bildirdi.
     Şenbayram, 112 Komuta Kontrol Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların sağlıklı bir Ramazan ay geçirmeleri için bir dizi çalışma yaptıklarını anlattı. Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarının değiştiğine değinen Şenbayram, bu dönemde vatandaşların sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla Beslenme ve Sağlık Danışma Hattı kurduklarını açıkladı.
     Sırrı Şenbayram, 02482333194 numaralı danışma hattını arayan vatandaşlara beslenme uzmanlarınca Ramazan ayına özel beslenme önerilerinde bulunulacağını söyledi.
     İftardan sonra acil servislerde yoğunluk arttığına da dikkati çeken Şenbayram, Acil sağlık hizmetinin artmasının yanı sıra oruç nedeniyle enjeksiyon ve pansuman hizmeti için talep de artmaktadır. İftardan sonra artan bu yoğunluğu önlemek amacıyla enjeksiyon birimleri artırılacak ve acil servislere personel takviyesi yapılacak dedi.
     Ramazan ayında vatandaşlara ağız ve diş sağlığına yönelik broşürler dağıtılacağını belirten Sırrı Şenbayram, ayıca intihar olaylarının önlenmesi için de 1 Umut 1 Mutluluk adlı bir proje hazırlandığını açıkladı. Şenbayram, Projenin tanıtımı, manevi öneminden dolayı Ramazan ayında yapılacak diye konuştu.
     Şenbayram, yardımseverlik duygularının en çok ön plana çıktığı Ramazan ayında, büyük camilerde organ bağışı stantlarının kurulacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İl Sağlık Müdürlüğünden Ramazan ayına özel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER