İl Tütün Kontrol Kurulunun denetimleri

İl Tütün Kontrol Kurulunun denetimleri


TRABZON (A.A) - İl Tütün Kontrol Kurulunca bu yılın ilk 8 ayında il merkezinde bin iş yerinin denetiminin yapıldığı, 43 iş yeri hakkında tutanak tutulduğu, 38 işletmeye uyarı cezası ve 5 işletmeye de 6 bin 618 lira idari para cezası verildiği bildirildi.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, tütün ürünlerinin tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı sorunlara karşı yürütülen mücadele kapsamında, özellikle toplu taşıma araçları, özel hukuki işletmeler ve kamusal alanda sigara kullanılmasının önlenmesine yönelik 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun sigara ile mücadelede çok önemli bir aşama olduğu ifade edildi.
     Bu doğrultuda İl Tütün Kontrol Kurulu kararı ile oluşturulan İl Tütün denetim ekiplerinin, çalışmalarını valilik makamı oluru ile yapılan aylık programlar doğrultusunda 24 saat üzerinden planlayarak düzenlediği kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:
     Denetim ekipleri Halk Sağlığı Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü personelinin katılımıyla oluşmaktadır. Merkezde 8, ilçelerde 29 olmak üzere toplam 37 ekip ile denetlemeler gerçekleştirilmektedir. Bu yılın ilk 8 ayında il merkezinde denetleme ekipleri tarafından yaklaşık bin iş yerinin denetimi yapılmıştır. Denetimler neticesinde 43 iş yeri hakkında tutanak tutulmuş olup, 38 işletmeye uyarı cezası ve 5 işletmeye de 6 bin 618 lira idari para cezası verilmiştir. SABİM, BİMER veya doğrudan Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğüne yapılan ihbarlar en kısa sürede değerlendirilmektedir.
     İhbara dayalı denetimlerin yanında, belli aralıklarla İlçe Tütün denetim ekipleriyle il genelinde çapraz denetimler gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yapılan denetimlerde vatandaşlarımız yasa hakkında bilgilendirilmektedir. Ayrıca sigara gibi tütün mamullerinin sağlık üzerindeki etkileri anlatılarak toplumsal duyarlılığın artırılması hedeflenmektedir. Bu vesile ile denetimlerde yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen, denetimleri ilk günkü istek ve heyecanla, herhangi bir ücret almadan gerçekleştiren ekip üyelerine ve başta çalışmalarımızı himayesinde yürüttüğümüz Sayın Valimiz olmak üzere katkı sunan tüm kurum amirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber İl Tütün Kontrol Kurulunun denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER