İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı

İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - İl Tütün Kontrol Kurulunun 2013 yılınin ilk toplantısı yapıldı.
     Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kurulun geçen yıl yaptığı çalışmalar değerlendirilip bu yıl yapılacak faaliyetler belirlendi.
     Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Öztin, Kamu kurum ve kuruluşlarında 4207 sayılı kanun hükümlerinin uygulanmasında görülen aksaklıklar nedeniyle kurum amirlerinin daha titiz davranmaları gerektiğini söyledi.
     Sigaranın zararlarıyla ilgili kurum amirlerinin rol model olması gerektiğini vurgulayan Öztin, İnsanlarımızın kendi sağlıklarını düşünerek sigaraya hiç başlamamaları gerekir. Özellikle ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklarımıza sigaranın zararları konulu görsel içerikli eğitimler verilmelidir. Sigaranın zararları ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz müşterek bir çalışma başlatarak, okullarda öğrencilerimizi bilinçlendirmeye yönelik bir takım çalışmalar yürütmelidir diye konuştu.
     Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Şükran Abeş, tütün ve tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü kapsamında ülke çapında uygulamaya konulan Dumansız Hava Sahası denetim sisteminde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
     İl merkezinde 3, ilçelerde 2er olmak üzere il genelinde 19 ekip ile 24 saat esasına göre denetimlerin yapıldığını belirten Abeş, sigaranın zararları konusunda başta gençler olmak üzere tüm bireylerin eğitilmesi gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER