İl Tütün Kurulu Toplantısı

İl Tütün Kurulu Toplantısı -Trabzon Valisi Kızılcık: Sigaranın bıraktırılması hususunda duyarlılığın geliştirilmesinde, kanaat önderlerinin sorumluluk üstlenmesi gerekir


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sigaranın bıraktırılması hususunda duyarlılığın geliştirilmesinde, kanaat önderlerinin sorumluluk üstlenmesi gerekir dedi.
     Vali Kızılcık, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Tütün Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, 4207 sayılı kanunun Trabzonda daha etkin uygulanması, bu yönde farkındalığın oluşturulması ve daha sağlıklı geleceğin inşası amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Bu kanunun çıkarılması ve uygulanmasının, Türkiyede yapılamaz, uygulanamaz denilen işlerin yapılabildiğini ortaya koyduğunu ifade eden Vali Kızılcık, Türk halkının sağlığını düşünerek özellikle kapalı yerlerde sigara içilmesinin önlenmesi ve böylece daha sağlıklı yarınların inşası konusunda duyarlı olduğumuzu görmüş olduk. Çocuklarımızın genç yaşta bu sosyal-psikolojik hastalığa çeşitli nedenlerle yakalanması ve bunu alışkanlık haline getirmeleri insanlığın sağlık anlamında ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalmasına vesile olmaktadır diye konuştu.
     Gelişmiş ülkelerdeki sigara tüketiminin alabildiğine azaldığını, buna karşın gelişmekte olan ülkelerde tüketimin arttığını kaydeden Vali Kızılcık, Sigara üretimi, üretici firmalar, daha gelişmiş ülkelerde iken, diğer taraftan tüketimin gelişmekte olan ülkelerde artmasının iyi düşünülmesi gerekir. Üreten bunun iyi olduğunu düşünse herhalde onu kendisi tüketir. Ondan sonra diğer ülkelere sevk eder dedi.
     Son yıllarda gelişmekte olan ülkelerde özellikle genç nüfusta başta özenti olmak üzere birçok nedenle gençlerde sigara alışkanlığının başladığını dile getiren Vali Kızılcık, şunları söyledi:
     Bugün ülkemizin uluslararası alanda en güçlü hazinesi gençliktir. Atatürkün bize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız için gençliğin sağlıklı yetiştirilmesi gerekir. Devletimiz son 10 yıldır bütçesinin çok önemli bir kısmını eğitime ve sağlığa ayırmaktadır. Annenin sağlığından bebek sağlığına kadar tutun da çocuklarını istediği gibi yetiştiremeyen annelere çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Doğumdan meslek hayatına atılana kadar tüm kurumlarımız gençliğimize özenle yaklaşıyor. Gençliğin en önemli tehditlerinden biri obezite ise biri de sigara alışkanlığıdır. Sigaranın bıraktırılması hususunda duyarlılığın geliştirilmesinde, kanaat önderlerinin sorumluluk üstlenmesi gerekir.
     Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise sigaranın bir toplum sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, Her gün sigaradan dolayı hayatı zora düşmüş birçok hastayla yüz yüze kalıyoruz. Sigara içenlerin yüzde 50si içtikleri sigaradan dolayı ölüyor. Bu yüzden toplumumuzu sigaranın zararlarından korumak için elimizden geleni yapmalıyız diye konuştu.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İl Tütün Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER