İlçenin tek banka şubesi bir ATM

İlçenin tek banka şubesi bir ATM


MUŞ (A.A) - Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, ilçelerinde banka şubesi olmaması sebebiyle sıkıntılar yaşandığını belirterek, banka şubesi için birçok kez girişimlerde bulunduklarını, ancak çabalarının sonuçsuz kaldığını bildirdi.
     1990 yılında ilçe olan ve bugüne kadar banka şubesi olmadığı için önemli sorunlar yaşanan Korkutta kısa süre önce kurulan ATM, ilçenin tek banka şubesi görevi yapıyor.
     Kaymakam Daldal, bir banka şubesi açılmasının ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirterek, resmi kurumların tüm banka işlemlerini Hasköy ilçesine giderek yapabildiğini bu nedenle de büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
     Vatandaşların ve ilçede görev yapan memurların Hasköy veya Muş merkezde bankacılık işlemlerini yaptığına dikkati çeken Daldal, 27 köy ve 13 mezrası ile 27 bin 500 nüfusa sahip ilçemizde yaklaşık 500 memur görev yapıyor. Banka şubesinin olmaması sebebiyle bankacılık alanında işlem yapması gereken her vatandaş ciddi sıkıntı yaşıyor. Yatırımcı kuruluşlarımız var. Bu kurumların müteahhitte ödeme işlemleri Hasköy ilçesindeki bankalarda yapılıyor. İlçemizde bir banka şubesi olması köylerdeki vatandaşların ilçe merkezine gelmesini sağlayacak. Hasköy veya Muşa gitmek yerine ilçe merkezine gelmeleri ilçe ekonomisine katkı sunacaktır dedi.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İlçenin tek banka şubesi bir ATM Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER