İlk okuma yazma öğretiminin oyunlarla yapılandırılması

İlk okuma yazma öğretiminin oyunlarla yapılandırılması projesi -Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü ile SDÜ arasında gerçekleştirilen çalışma kapsamında okuma yazmayı oyunlarla öğretme eğitimini alan 50 gönüllü sınıf öğretmenine sertifika ver


ISPARTA (A.A) - Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) arasında gerçekleştirilen çalışma kapsamında okuma yazmayı oyunlarla öğretme eğitimini alan 50 gönüllü sınıf öğretmenine sertifika verildi.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Muhsin Ertuğrul Sahnesinde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, oyun şeklinde verilen eğitimin daha etkili olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversitenin ortak çalışmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Oğuz, Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversite arasında birçok projenin uygulanacağını kaydetti.
     Isparta Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk de 2 ay önce göreve başladığında eğitim sürecinde sosyal dokunun güçlendirilmesi, farkındalık oluşturmak için öğretmen merkezli ve motivasyonlu çalışmalar yapılmasını önerdiğini anlattı.
     Bunun istek değil zaruretten doğduğunu, Türkiyede son yıllarda öğretmenin öneminin daha da arttığını ifade eden Öztürk, bu kapsamda Ispartada göreve başladığından bu yana üniversite ile işbirliği ile öğretmenlerin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurguladı.
     Önemli olanın bina yapmak değil, öğretmen motivasyonun artırmak olduğuna dikkati çeken Öztürk, Gelecek için Ispartadaki öğretmenlerimize yönelik hizmet içinde alan geliştirme, motivasyon, sınıf liderliği, alan bilgisi, metot ve teknik gelişimleri, uygulamadan gelen güzel örnekleri yapılandırarak öğretmen arkadaşlarımızın tamamının eğitimden geçirecek ve farkındalık yaratacak çalışmaların altına imza atacak duruma geleceğiz diye konuştu.
     Öztürk, 30 saatlik eğitim sürecinden sonra sertifika almayan hak kazanan öğretmenlerin aldıkları eğitimleri okullarda kullandıklarına şahit olduğunu vurgulayarak, Hiç unutmamak gerekir ki eğer bugünümüz dünden, geleceğimiz de bugünden farklı olmazsa statükocu bir anlayışla iyiliği yakalamalıyız. Hizmet için eğitim kapsamında sürekli kendimizi hayat boyu eğitim anlayışla yetiştiremezsek, iyiyi, güzeli yakalamada yaya kalırız dedi.
     Konuşmaların ardından SDÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gizem Saygılı tarafından 2 hafta süren okuma yazmayı oyunlarla öğretim eğitimini tamamlayan 50 sınıf öğretmenine sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlk okuma yazma öğretiminin oyunlarla yapılandırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER